Tajemství čachtické bestie přehled

Tajemství čachtické bestie
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48648/tajemstvi-cachticke-bestie-48648.jpg 4 30 30

Z dobových materiálů je patrné, že román Joži Nižnánského „Čachtická paní“ je v poměru k historickým skutečnostem pouhou beletristickou selankou. To, co odhalují dochované záznamy z výslechů svědků a další písemné prameny, patří k nejhrůznějším kauzám světové kriminalistiky. Kdo byla tato kdysi krásná hraběnka Alžběta Báthoryová? Co v ní podnítilo vražedné sklony a zášť k mladým dívkám? Proč, ač usvědčena, nebyla nakonec potrestána?Kniha nabízí důkladnou sondu do duše prokleté vizí věčného mládí, ale také do doby, která její temný osud přivedla na svět – slovenských Uher 16. století.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství čachtické bestie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

hanka24
19.02.2023 3 z 5

Nahlédnutí na postavu Alžběty Bathory z jiného úhlu. Autor na základě historických souvislostí a dochovaných dokumentů spekuluje o případu čachtické paní. Co když to vše bylo opravdu úplně jinak?

Eicherik
14.04.2020 5 z 5

Velmi zajímavé, uvěřitelné a obsahově dostatečné pojednání o uherské hraběnce Alžbětě Báthoryové. V šestnácti kapitolách nás autor seznámí s dobou, osobnostmi a intrikami Uher přelomu 16. a 17. století. V páté kapitole se seznámíme také s valašským knížetem Vladem III. Draculou řečeným též Vlad Tepes. Koho zajímá skutečný osud temné ženy přezdívané Čachtická paní, tomu tuto publikaci doporučuji.


milan3696
25.02.2020 5 z 5

Lze dát obrazu krvežíznivé bestie lidskou tvář? Autor se o to pokusil. Za mě je tento pokus platný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství čachtické bestie v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x