Tajemství modrého skarabea přehled

Tajemství modrého skarabea https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515828/bmid_tajemstvi-modreho-skarabea-Sg3-515828.jpg 4 45 45

Píše se rok 1921. Mladá Cleopatra Vansonová žije u své tety, zatímco její ovdovělý otec tráví čas v Egyptě hledáním faraonovy hrobky. Když Cleo dostane zprávu, že otec zmizel, rozhodne se ho najít. Vezme si jako talisman modrého skarabea, dárek od otce, a vydá se na dobrodružnou cestu, aniž by tušila, do jakého nebezpečí se pouští. Modrý skarabeus totiž skrývá temné tajemství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Das Geheimnis des blauen Skarabäus , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství modrého skarabea. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Mi--LADA
18.04.2024 1 z 5

Kniha mě zklamala. Já čekala více dobrodružnou a mnohem zajímavější, originálnější, dějově bohatší a akčnější jízdu. Dala jsem jen jednu hvězdu, protože dnešních 80% se mi zdá jako přemrštěné hodnocení. Knížka je do poloviny úplně o ničem, děj nijak zvlášť neovlivní a odehrává se na panství v Anglii kde se řeší obyčejné dívčí peripetie s kamarádkou apod. Především to je jasná povrchní až plytká červená knihovna pro ženy o Popelce se zájmem o artefakty, mnoho atibutů na úrovni běžné harlekýnky, a to není nikde přiznané. Z historie se mnoho nedozvím, dobrodružství, které jsem čekala zejména, bylo jenom pramálo, takové vlažné a nudnější a pouze v druhé polovině knihy, která je zajímavější.
Všechny hlavní postavy jsou vymyšlené, archeolog H.Carter se tam mihne letem světem jako lákadlo. Děj je banální, plný klišé. Doporučuji ženám jako odpočinkovou knížku, kde bohaté ženy jsou rozmazlené, nevzdělané a hloupé. Naopak bezprizorní ošklivá káčátka, sečtělé bezdomovkyně, ke štěstí a žádostem o ruku od charismatických, hodných boháčů se stejným společným zájmem příjdou.
Čekala jsem něco jiného, chytlavější dobrodružství z Egypta a nové informace. Když budete mít malá očekávání a čekat nenáročnou, povrchní oddechovku pro ženy s nepříliš výrazným příběhem, možná se vám kniha zalíbí.

EmillyT
29.02.2024 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, protože mám příběhy z egyptského prostředí ráda. Příběh mě však příliš nebavil. Krimi zápletka nevnesla do příběhu příliš napětí, zajímavá se stala až díky svému rozuzlení v závěru knihy.


_čtenářka_
24.01.2024 5 z 5

Tohle bylo moc fajn čtení. Pokud bych na knížku nahlížela jinak, asi bych nedala plné hodnocení, ale na mě už od první stránky působí jako taková egyptská pohádka pro dospělé. A v pohádkách je všechno možné. Opravdu moc mě to bavilo, chtěla jsem číst každou volnou chvílí a odnáším si příjemný zážitek. K Tajemství modrého skarabea se v budoucnu s radostí vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)

04.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství modrého skarabea v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Egypt tajemství dobrodružství Howard Carter, archeolog, 1874-1939

Autorovy knížky

Rebecca Michéle
německá, 1963
2023  78%Tajemství modrého skarabea