Tajemství panství Saffron Hall přehled
Clare Marchant
Amber, zdrcená osobní tragédií, se přestěhuje k dědečkovi do Norfolku do jeho honosného sídla, aby mu pomohla dát do pořádku rozsáhlou knihovnu. Ve staré věži objeví téměř pět set let starou modlitební knížku a odkryje pohnutý příběh šlechtičny z doby Tudorovců, která má s Amber společného víc, než si dívka vůbec dokáže představit.... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , AlpressOriginální název:
The Secrets of Saffron Hall, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství panství Saffron Hall. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Líbilo. Zradu jsem tušila ve chvíli, kdy se za scénou objevila Kateřina Howardová, protože tak nějak vím, co tam bylo. Ale jinak si děvčata celkem dobře poradila, šafránu není nikdy dost :-). A kamarádky taky hodně pomůžou.
Příjemné čtení. Víc mě bavily kapitoly z tudorovské Anglie, byly akčnější a napínavější. Napsáno je to dobře, čtivě a 16. i 20. století se na stránkách poctivě střídají. Amber se mi zdála hodně přepjatá a vlastně se jejímu nebesky trpělivému manželovi docela divím, že to s ní vydržel. Ale konec dobrý - všecko dobré. Záhada vyřešena, smutné duše vysvobozeny a dítě je na cestě. Jen si neodpustím poznámku ke s. 54, kde jsem se ke svému údivu dověděla, že máme ve výstřihu lícní kosti! Ano, s. 54, odstavec 2
"...a výstřih šedivého svetru odhaloval vystouplé lícní kosti a málem jí sjížděl z ramen". Nevím, kdy napsledy jsem se tak upřímně zasmála. :D
Kniha Tajemství panství Saffron Hall v seznamech
Na tuto šafránovou krásku jsem se moc těšila. Historických románů nevychází hodně a i proto mě příběh lákal a vábil. Ocitla jsem se v tudorovské Anglii a byla vtažena do příběhu Eleanor, která musí opustit své panství, kde pěstuje šafrán a zanechat zde nepohřbené tělíčko své brzy narozené dcerky. Tento příběh se stal před pětisty lety a v současnosti podobný osud potkává mladou Amber, která se po smrti novorozené Saffron, stěhuje k dědečkovi do Norfolku. Zde se osudy dvou žen naplní a propojí napříč časem, a vlastně obě ženy naleznou svůj klid.
Hezké a příjemné čtení ve dvou dějových linkách, přičemž tudorovská linka mě vábila víc. Eleanor si do modlitební knížky napsala rodinné motto : DUM SPIRO SPERO (Dokud dýchám, doufám), což může být mottem každého z nás !