Tajemství tety Lucindy přehled
Tony DiTerlizzi , Holly Black
Kronika rodu Spiderwicků / Kronika rodu Spiderwickovcov série
Sotva se Jared, Simon a Mallory vypořádají s bandou skřetů, je na blízku další malér. Děti nechápou, proč skřítkové a skřeti tolik touží po Klíči, když se v něm stejně píše jen o jejich Světě. Pravděpodobně jediný, kdo by jim to mohl vysvětlit, by byl strýček Arthur. Ten už je ale dávno mrtvý. Poslední záchranou je tedy teta Lucinda. Spolu s maminkou se za ní vypraví do nemocnice. Teta jim sice existenci různých pohádkových bytostí potvrdí, zároveň je ale varuje, aby si s nimi radši nezahrávaly a Klíče se co nejdříve zbavily. Jenomže kniha je náhle fuč a nikdo z dětí neví, kam se poděla. Jared, Simon a Mallory se však nehodlají jen tak vzdát a hned se pouští do pátrání. Kam se kniha ztratila? Kdo ji vzal? Mají v tom prsty elfové? A jaké cenné tajemství v sobě vlastně skrývá?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , PikolaOriginální název:
Lucinda's secret, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství tety Lucindy. Přihlašte se a napište ho.
Podobně jako u předchozích dvou dílů, i u tohoto mám pocit spíše jedné kapitoly většího celku, než plnohodnotné knihy. Ale pravdou je, že tentokrát se děj někam skutečně posouvá a vedle náznaků přicházejí také konkrétní informace, jež naznačují další možný vývoj. Přesto nemůžu říct, že by mě to bůhvíjak bavilo, protože si pragmaticky uvědomuji, kolik by si toho ještě zasloužilo odehrát a jak málo prostoru k tomu zbývá. Skepticky tudíž vyhlížím napůl otevřený konec celé série, a budu moc rád, když mě Holly Blacková a Tony DiTerlizzi vyvedou z omylu. Co si ale ke svému zděšení užívám čím dál tím víc, je neustálé hašteření dětí mezi sebou. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že to mnohem lépe koresponduje s reálným životem, než třeba idealizovaní hrdinové Letopisů Narnie pana C. S. Lewise. Jenže jak je to zábavné, tak je to stejnou měrou otravné, vzhledem k tomu že na tom autoři staví většinu zvratů.
Ilustrace jinak opět parádní, až bych klidně přivítal víc obrázků na úkor samotného textu.
Kniha Tajemství tety Lucindy v seznamech
Možná nám teta něco prozradí...