Tajemství Velkého Vonta (komiks) přehled
Jaroslav Foglar , Marko Čermák
![Tajemství Velkého Vonta (komiks) Tajemství Velkého Vonta (komiks)](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146576/bmid_tajemstvi-velkeho-vonta-komiks-YUA-146576.jpg?v=1539031484)
První dva kreslené příběhy (Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří) vyšly v roce 1969 respektive 1970. Podle scénáře Jaroslava Foglara (1. díl) a Jestřábova přítele, výtvarníka Vladimíra Pechara – Pluta (2. díl), který se práce na scénáři ujal na autorovu žádost s ohledem na jeho pracovní vytížení, se s nezaměnitelným rukopisem díla chopil novodobý dvorní kreslíř Rychlých šípů Marko Čermák. V únoru 1969 předal Jaroslav Foglar Marko Čermákovi scénář ke kreslenému příběhu Záhada hlavolamu. V únoru 2012 tentýž kreslíř převzal od zkušeného komiksového scénáristy Jiřího Macka – Čiksiky podklady k nakreslení závěrečného dílu Foglarovy stínadelské trilogie. Po čtyřiceti třech letech se tak tvůrčí kruh uzavřel a končí tak zároveň víc jak dvě desítky let čekání na kreslenou tečku za kultovním trojím příběhem o hlavolamu ježek v kleci prožitým legendárními Rychlými šípy a tajemnými Vonty v bouřlivě temných Stínadlech, jehož úplně první řádky spatřily světlo světa před sedmdesáti dvěma roky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Velkého Vonta (komiks). Přihlašte se a napište ho.
![Ladys Ladys](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45523/ladys-Ddr.jpg?v=1541263289)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je mi 45 let a komiks jsem přečetl, spíše zhltl za chvíli. A stálo to za to.
Setkání s Rychlými šípy, proradným Bratrstvem kočičí pracky, Uctívači Ginga a dalšími Vonty mě potěší vždy, všude a jakákoliv forma.
Scénář byl napsán citlivě, takže komiks se čte jedna báseň bez žádných zádrhlelů.
Kupujte a čtěte, plantážníci :-)
![HanKasp HanKasp](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh pětice kluků Mirka Dušína, Jarka Metelky, Jindry Hojera, Červenáčka a Rychlonožky, zkrátka Rychlých Šípů uzavírá jejich výpravy do Stínadel (Trilogie: záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta), ve kterých se kluci "naposled" ocitnou ve Stínadlech, aby pomohli znovunastolit řád vontství. Podaří se jim vypátrat ježka v kleci? Nasazují tak opět své životy za objasnění záhad.
Kniha vydaná Vydavatelstvím Václava Vávry obsahuje předmluvu shrnující předchozí dva příběhy a doslov v podobě informací, jak to všechno kdysi začalo - o úskalích s vydáváním příběhů, ilustracemi původních vydání aj.
Kniha Tajemství Velkého Vonta (komiks) v seznamech
v Mé knihovně | 30x |
Ráda se ke Stínadlům vracím, a to i v komiksové podobě (samozřejmě o příběhu platí, že kniha je kniha). Zde je zase naopak bonus v kresbách Marko Čermáka, které (a kterého) mám prostě ráda.