Tajemství Západního průsmyku přehled

Tajemství Západního průsmyku
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46908/tajemstvi-zapadniho-prusmyku-46908.jpg 4 28 28

Kovboj Trueman Rock se vrátil po 6ti letech do městečka Wagatoungue s deseti tisíci dolary v kapse,které poctivě vydělal při práci s dobytkem v Texasu.Vrátí dluh svému příteli Sol Winterovi. Dozví se o novém dobytkáři Gage Prestonovi,který obchoduje místo s dobytkem rovnou s masem. Seznámí se z jeho dcerou Thiry,vydá se na jeho ranč v Západním průsmyku a nech se najmout na tvrdou práci.Zde naráží na ....... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Novina (Praha)

Sunset Pass,1931, 1931

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Západního průsmyku. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
11.03.2025 4.5 z 5

Výborné čtení

Luigi1
11.06.2024 5 z 5

Takováhle kniha se čte sama

Jaruš7
26.09.2021 4 z 5

Příběh je svou dobou ovlivněn.
Bylo třeba hrdinů co dají v šanc svůj život, ne však čest a charakter. Pro citový záblesk je oběť nepodstatná a smrt je vždy blízko.
V dobytkářském kraji je podstata výdělku na trzích a jatkách. Zde se kovboj R. protřelý životem na první pohled zamiluje do T. Nějak odsouvá poznání, že její vztah s s jedním z bratrů je podivný. Ale překážky, je nutné zdolávat. Jsou docela velké, krádeže dobytka a narušený trh jatečné produkce, která jednostranně vzkvétá, nevraživost soků.
Nějak mi nelahodily náhlé projevy v ubezpečování citu, aniž by si prověřil jestli její mysl má vůbec jasno.
Přírodní pasáže jsou nejcennější devízou.
Napětí má stupňující tendenci, ale konec je pohádkový - dračí hlava uťata a s... ? Kdo ví ?
Nápad, jak by příběh vypadal v dnešní volnodrsné mluvě se mi z důvodu lehce nasládlé, století staré řeči, jeví jako provokační pokus o záchranu již málo čtených příběhů. ( snad hokus-pokus pro trénink mozku).

Vzorek z citace: "...třpytivý záblesk měsíce v jejich šedých očích jej oslnil.. její oči vypadaly jako temné hvězdy.."

Představivosti byl vesmír dokořán, "Černé díry" byly neznámou.
Audiokniha.

Kniha Tajemství Západního průsmyku v seznamech

v Mé knihovně41x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Zane Grey
americká, 1872 - 1939