Tajně tvá přehled
Tessa Bailey
Hallie Welchová nikdy nezapomněla na Juliana Vose, syna majitelů rozlehlých vinic, který ji kdysi skoro políbil. Pracuje jako zahradnice a právě získala zakázku na jeho rodinném panství. Jenže Julian už její dávnou lásku nepřipomíná ani trochu. A navíc si na ni nevzpomíná. Julian má v plánu napsat během studijního volna román. Ale jak to má provést, když mu Hallie zahradničí přímo před okny? Chodí všude pozdě, je výstřední, věčně umazaná od hlíny, a přitom tak neuvěřitelně krásná, že se Julian nedokáže soustředit na nic jiného. Muži, který si žehlí i ponožky a všechno má přesně naplánované, nedává její živelná energie smysl, ale zároveň je na ní něco důvěrně známého…... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
Secretly Yours, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajně tvá. Přihlašte se a napište ho.
Předchozí romantické komedie od autorky mám stále v hlavě a na její novinku jsem se vážně hodně těšila. Možná právě to byla ta chyba.
Julian píše román, ale nemůže se soustředit, když mu přímo před okny zahradničí Hallie. Svou výstředností ho zaujala na první pohled, ale hlavně má pocit, že ji už odněkud zná.
Hlavní hrdinka v této knize je tak ztřeštěná, že to i na mě bylo někdy až moc, a ačkoli se protiklady přitahují, tak tady jsem jim ten vztah absolutně nevěřila.
Hallie Welchová byla prostě tak moc praštěná, že se mi k upjatému Julianovi vůbec nehodila. Její druhé jméno by mohlo být chaos a on mi zas přišel takový nemastný neslaný, s programem pečlivě naplánovaným. Ti dva mi k sobě zkrátka nejdou.
Naštěstí se kniha četla dobře a čtenáři romcom si jistě přijdou na své. Já mám v tomto žánru ale jiné favority.
Děkuji @grada_cz & @cosmopolis_cz za knihu. #spoluprace
(SPOILER)
Je to moc hezká romanťárna, která zahřeje u srdíčka, to rozhodně ano! Ale zároveň jsem z ní krapet rozpačitá.
Hlavní hrdinové jsou hoodně velké protiklady, které se ale silně přitahují. Hallie je neřízená střela, která má v životě chaos, naopak Julian všechno pečlivě plánuje.
Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst a ponořit do příběhu. Hallie opravdu ztělesňovala chaos a měla praštěné nápady, i když to myslela dobře.
U Juliana jsem nejdřív nechápala, co je na něm tak úžasného, ale v průběhu jsem se do něj taky zamilovala. Hlavně kvůli jeho ochranitelské stránce.
Líbilo se mi, jak postupně vycházelo najevo, že oba mají pro svoje chování a povahy důvody a vlastně si navzájem pomáhali, ani o tom nevěděli. Jejich sbližování jsem si užívala.
Nelíbily se mi ale žhavé scény, které tady na mě působí jako pěst na oko. Julian, který je takový slušnák s rytířskými sklony z ničeho nic z úst vypouští sprosťárny a ne, nepřišlo mi to sexy, ale spíš takové ech, cože? Nesedělo mi to k němu.
A dost mě zklamal závěr. Zbytečné drama, které vlastně nedávalo smysl.
Proto hodnotím 3,5*/5*
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Škrobený profesor a výstřední zahradnice, která mu nedá spát
20.09.2024
Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)
13.09.2024
Kniha Tajně tvá v seznamech
(SPOILER) Mě se kniha líbila, hlavně neobvyklí hlavní hrdinové, zahradnice a profesor. Hallie se poprvé setkala s Julianem když jí bylo 14 let a čekala od něj svůj první polibek. Od té doby všechny muže ve svém životě srovnávala se svým hrdinou. O 15 let později se Julian na léto vrací domů do Napy napsat román. Během roku je váženým profesorem na Stanfordu. Hallie impulsivně nabídne jeho matce zkrášlení zahrady, aby se ke svému idolu dostala blíž. Rozevlátá bohémská zahradnice se smečkou psů úplně nezapadá do harmonogramu pana profesora. Přesto stačí jeden pohled a i on se vlastně těší na tu narušitelku klidu, která nesymetricky vysazuje květiny a obrací jeho svět zdánlivě naruby.
Hallie vlastně není nijak chaotická, jen vlastně neví kdo je a kam patří. Vše vychází z jejího strachu. Strachu, že přišla o babičku, která byla její kotvou, protože v dětství žila s matkou, která vydržela na každém místě týden a pokaždé tomu přizpůsobila svou osobnost. Byla to pro ni hra, ale Hallie to tak nevnímala a teď je sama a neví, která Hallie je ta pravá a správná. Naproti tomu Julian také reaguje ze strachu. Jeho plánování přispívá k jeho klidu a vyhýbání se panickým atakám. Svoji úzkost považuje za slabost a snaží se vše zvládnout sám. Líbilo se mi, že se dokázal zamyslet nad svým způsobem života a učit se přizpůsobit člověku, na kterém mu záleží. Stejně tak, že se dokázal otevřít a v intimních okamžicích se nechat strhnout vášní, kterou k Hallie cítil, i když se jí snažil potlačovat.
Bod dolů za poslední zvrat. Nevím, jestli zrovna ta dopisovací aféra měla mít takovou důležitost.