Tajný život nacistů přehled

Tajný život nacistů
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398585/bmid_tajny-zivot-nacistu-strezena-tajems-vaA-398585.jpg 4 18 18

Adolf Hitler a další nacističtí pohlaváři se spikli, aby spáchali jedny z nejohavnějších zločinů v historii, a zatímco požadovali, aby němečtí občané přinášeli oběti válečnému úsilí Říše, oni sami si žili život plný privilegií a moci. Z dobytých území rabovali ty nejcennější umělecké skvosty do svých soukromých sbírek, loupili židovský majetek, utráceli horentní částky za luxusní rezidence i zástupy milenek, užívali drogy… To vše pod vnější fasádou oddanosti Vůdci a Německu. Tato kniha přináší jedinečný vhled do soukromých životů lidí, jako byli Hitler, Göring, Himmler, Bormann, Goebbels, a dalších prominentních nacistů, ale nejen to. Zasazuje jejich životy do historických souvislostí i celého rámce tehdejšího nacistického režimu – zločinného, bizarního a skrz naskrz zkorumpovaného.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný život nacistů. Přihlašte se a napište ho.

fis.rena
08.08.2024 5 z 5

Tajné životy jsem smlsla za jeden den a oblízla si všech deset. Velmi dobře napsaná kniha a fotky jsou pomyslnou třešničkou.
Dozvěděla jsem se nové informace a jen kroutila hlavou... milionové sbírky porcelánu. Obrazy,co zabraly X místností. Vozové parky. Drogy. Hodně drog,a to pro všechny.

Hitler se považoval za génia a prohlásil větu,která mě vzhledem k jeho osobě jako takové,velmi pobavila : "Jediná myšlenka génia má stejnou hodnotu jako celoživotní pečlivá kancelářská práce." :D
Je až k nevíře,co dokázala parta bezpáteřních omezených nevzdělanců. Dej blbovi funkci a začnou se dít věci...

Aileena
19.09.2022 4 z 5

Jak již bylo uvedeno, knížka je na svůj žánr velmi čtivá. Docela dost se toho dozvíme, i když místy nutí text k zamyšlení, zda ještě čteme literaturu faktu, nebo bulvár z období druhé světové.
Stále mě nepřestává udivovat, jak mohlo celé tohle prohnilé, přetvářkou a falší nasáklé soukolí fungovat tak dlouho a dotáhnout to k tak tragickým koncům. Kolik jedno narušené a zakomplexované individuum dokáže nabalit sympatizantů a rozšířit logice zcela odporující svinstvo do tak obludných rozměrů.
Ve finále se vlastně nemůžeme divit, že co zástupce tehdejšího režimu- to nepovedený přírodní úkaz. Když je shnilý kmen, těžko očekávat zdravé listy nebo plody...

eva5397
04.09.2021 5 z 5

Opravdu velmi čtivá a zajímavá kniha. Přesto že knih o druhé světové válce mám mnoho načtených, tak zde jsem se dozvěděla mnoho nového a zajímavého.

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019

Kniha Tajný život nacistů v seznamech