Tajný život takové normální matky přehled
Fiona Neill
Lucy Sweeneyová je „taková normální matka: žije se třemi syny, cholerickým manželem,vzpomínkami na slibně se rozvíjející kariéru a především s neustálým pocitem, že se schyluje k pohromě. Ta žena jako by přitahovala maléry, ba katastrofy. Už dávno zapomněla, kdy se naposledy milovali s manželem, hromada špinavého prádla, které nestíhá vyprat, již řadu let neklesá pod metr, a její nejmladší syn, toho času v batolecím věku, už několik týdnů používá místo nočníku odpadkový koš. Lucy žije v permanentním stresu. A dnes si už ani nevzpomíná, proč vlastně před lety vyměnila kariéru za hektický a nepříliš uspokojivý život ženy v domácnosti. Autorka románu nám svou sympatickou hrdinku představuje v okamžiku, kdy se v jejím životě objeví jiný muž, kterého potkává u školy, kam vodí každého rána jednoho ze svých synů, a s kterým začne flirtovat. Lucy se začne zamotávat do řetězce lží, zmatků a nedovolených tužeb, z kterých není úniku, a hrozí katastrofa… „Tajný život takové normální matky je trefná a chytrá kniha přinášející vtipný pohled na dilemata moderního manželství a mateřství, které v té či oné míře prožívá téměř každá matka na začátku jednadvacátého století. Lucy Sweenová je typem té sympatické hrdinky, která vás určitě pobaví, bude vám povědomá a s kterou se jen neradi budete na konci románu loučit. Inteligentní a zábavná prvotina o naprosto nedokonalé, ale okouzlující matce v domácnosti, zaujme každého, komu před deseti lety přirostla k srdci Bridget Jonesová a dnes vychovává děti.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , Rybka PublishersOriginální název:
The Secret Life of a Slummy Mummy, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný život takové normální matky. Přihlašte se a napište ho.
Jak bylo řečeno - dnešní realita matek, které děcka nezvládají, ani to prádlo nezvládnou vyprat (asi pozbyly faktu že pračka pere sama) a nezvládnou tak nějak nic.
Ta kniha je o ženské, která nezvládne najít klíče od auta, věčně ztrácí kreditky a má bordel v autě, prostě taková F.Hecková - pořád dělá nereálý trapasy, nikomu to nevadí a manžel ji za to ještě miluje, což mě prostě vytáčí.
*Útržky děje-SPOILERY
Již úvodní žertovná scénka s vychlastáním kontaktních čoček, jež jsou vysoce přilnavé a spolknout by moc nešly, čtenáře navnadí a ukáže mu, že v podobně debilném duchu plném "vtipných" zážitečků to bude pořád.
Nabídnu další: tříleťák, s nímž jde za učitelkou, ch*ije (pardon, ale nejde mi to napsat jinak) do odpaďáku, který ona dá do kabelky. Když si toho učitelka všimne, řekne že to je přenosný nočník. Táta-její kámoš odběhne a přinese z jiné třídy odpaďák a tím je vtipná scénka dokončena.
Další: před školkou bůhvíproč stojí nějaká celebrita chlap a tříleťák mu poch*ije nohu. On se nezlobí a s naší mámou pokecá. JEN s ní, jak jinak žejo.
Dál:Při pokecu s Tátou-kámošem drží v ruce fruko a najednou ho zmáčkne tak, až to brčkem vlítne jemu do oka. Nezlobí se na ni.
A poslední ťafka: jede s Tátou ve svým zabordeleným autě a on se napije z lahve, kde je špinavá tekutina. Co to asi je? no MOČ, kam zas močil ten tříletej. Je tam už bůhví jak dlouho ale jeho vůbec nezarazí ten smrad žejo...
*KONEC
takže od této "vtipné" scénky jsem s tou knížkou švihla.
Neschopné matky to bude neskutečně bavit.
Ty normální a soudné to leda tak nas... protože pokud je někdo takhle neschopnej, neměl by se tím vůbec chlubit.
Ne, nedokážu na to koukat s jakýmsi nadhledem.
Mě bordeláři a zmatkaři neskutečně vytáčí.
Myslela jsem, že to bude příjemná, vtipná oddychovka, ale nedostala jsem se přes stou stránku. Rádoby Bridget Jones s trapnými zážitky.
Kniha Tajný život takové normální matky v seznamech
2007 | Tajný život takové normální matky |
2009 | Přátelé, milenci a jiné nerozvážnosti |
Velice hezky napsaná kniha.Vtipná a hezky vypoentovaná. V tomto případě jsem dokázala prominout i nepochopitelnou /pro mě/ chaotičnost hlavní hrdinky.