Taková, jaká jsi přehled
Beth Moran
Když bylo Olivii Tennysonové šestnáct, sepsala si Seznam svých snů. Bylo na něm všechno, co si pro sebe přála, včetně šťastného manželství a rodiny. Teď je jí devětadvacet, je stále svobodná a žije se svou až příliš starostlivou matkou. Cítí, že je čas na to vzít věci do vlastních rukou. Aniž by o tom matce řekla, a hlavně aniž by ji požádala o svolení, najde Ollie ideální místo pro svůj nový začátek – vesničku Bigley Bottom. Modré vchodové dveře a zahrada, z níž vede cesta do lesů – to by se za vysněný domov považovat dalo! Teď už zbývá jen dokončit zbytek Seznamu a zjistit kým vlastně je, než do svého života pustí romantiku. Koneckonců, jak by uprostřed lesů mohla vůbec najít muže svých snů... celý text
Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Just The Way You Are, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Taková, jaká jsi. Přihlašte se a napište ho.
Pěkný, odpočinkový příběh o tom, jak je někdy těžké odstřihnout tu pomyslnou "pupeční šňůru" a že to není bezbolestné, tak i o tom vypráví tato odpočinková, moc pěkně napsaná knížka. Hlavní hrdinka se formou plnění si seznamu svých snů rozhodně vydat na cestu, na které potká několik životních osudů, které minimálně obohatí i její život. A jelikož se jedná o příjemnou romantickou literaturu, nebudete ochuzeni i o nějaké ty peripetie s láskou, sympaticky podané. A své místo tu má i psí hrdina, to vždy pobaví a vzbudí úsměv na tváři. Příběh, který nemoralizuje a přesto si z něj něco odnesete. Najde sympatická hrdinka knihy Olivie samu sebe? Prozradím jen, že jí ( a nejen jí) budete fandit a vůbec celou tu škálu lidiček z Bigley Bottom si zamilujete. Čtyři a půl * a doporučení.
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Taková, jaká jsi v seznamech
Svým tématem se mi kniha velmi líbila. Laskavé čtení, které řeší rodinné i sousedské vztahy. Ale hlavním tématem je přestřihnutí takzvané pupeční šňůry mezi Olivií a její maminkou.
"... Smyslem toho všeho bylo naučit se být sama sebou, být spokojená se svým životem, abych se o něj jednou mohla podělit s někým jiným. "
"...udělám tisíce chyb, mnohokrát špatně odbočím a mnohokrát selžu, stejně jako všichni ostatní lidé, co kdy žili. A až k tomu dojde, oklepu se a zase se zvednu - možná přijmu pomocnou ruku, bude-li to potřeba - a půjdu dál."