Takový nádherný kus cesty přehled
Donát Šajner
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Takový nádherný kus cesty. Přihlašte se a napište ho.
Tato útlá kniha mne zaujala díky ilustracím Kamila Lhotáka (vydalo n. Panorama r. 1985) Je to dobře napsaný krátký příběh. Pro mne má vše, co bylo k tomuto tématu důležité. Není třeba rozvíjet další věty a psát mnoho stránkový román. Mladý chlapec dospěl během tří dnů, hlavně díky tomu, že měl štěstí. Taky se mohl stát jednou z mnoha bezejmenných obětí tohoto válečného období. Je to čtení pro mládež, ale má stále všem čtenářům co říci, neboť o čem se nehovoří, ztrácí se v zapomnění. Doporučuji.
Dej odehrávající se na jedné silnici a přilehlém lese. Kniha nás vrhne do děje války partyzánů kde 16. Lety mladík cestou z nádraží poznává na vlastní kůži válku. Během krátké cesty se schovává před tanky a Němci v lese kde pomůže zraněnému tajnemu partyzanovy. Kniha je psaná formou kdy čtenář stále čeká podrobnější informace co se děje kdo je onen partizan, kniha vsak bohužel konci prilis brzy (cca.70 stran) a to stejně tajemné a lehce zmateně jako začala.
Kniha Takový nádherný kus cesty v seznamech
1950 | SSSR v československé poesii |
1976 | Vzkazy |
1977 | Kde louky nejvíc voní |
1979 | Jižní Čechy |
1972 | Paměti uličníka |
Jednoduché ale důležité svědectví o jednom zdánlivě obyčejném večeru a noci z konce druhé světové. Krátká ale dobrá etuda k zamyšlení.