Talent na smrť přehled

Talent na smrť
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442840/bmid_talent-na-smrt-Dy6-442840.jpg 4 34 34

Adama Brandta už nič neprekvapí. Ako forenzný psychológ videl a počul všetko, aspoň je o tom presvedčený. Potom stretne Kassie. Tínedžerka s pochybnou povesťou tvrdí, že má znepokojivý talent. Stačí sa jej pozrieť človeku do očí a vie, kedy a ako zomrie. Adam dievčaťu neverí, veď ako by aj mohol. Jedno mu však vŕta v hlave hneď od začiatku. V praxi sa stretol s množstvo psychicky narušených osôb, ibaže toto vyľakané stvorenie nevykazuje známky akútnej duševnej choroby. V meste onedlho začne útočiť sériový vrah a vysvitne, že Kassie pozná detaily. Skúsenému psychológovi intuícia našepkáva, aby si dával na dievča pozor, no aj tak mu uverí. Vôbec si pritom neuvedomuje, aké nebezpečenstvo z takej dôvery pramení.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

A Gift for Dying

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Talent na smrť. Přihlašte se a napište ho.

matogeminimato
22.11.2023 5 z 5

Tínedžerka Kasiie má,, dar", ktorý je vlastne prekliatim. Ak sa vám pozrie do očí, vie kedy a ako zomriete. Čím hroznejšia smrť, tým väčšiu bolesť v tej chvíli prežíva.
V meste začne útočiť drastický sériový vrah a ako naschvál príde z každou obeťou do styku práve Kassie. Takže vie akou hroznou smrťou umrú. Uverí jej vôbec niekdo? Vďaka svojmu prekliatiu je označovaná ako veľmi problémové dievča. Až raz sa jej ujme forenzný psychológ Adam Brandt,ktorému sa zo svojimi víziami zdôverí....

januska82
27.07.2023 5 z 5

Moja prvá kniha od tohto spisovateľa a teda vôbec nesklamala. Thriller ako sa patrí. Napínavý, chvíľami desivý, ale aj miestami smutný .
Že mal príbeh krátke kapitoly a z pohľadu viacerých osôb, u mňa veľké plus... Kniha sa čítala sama.... Rýchlo a ľahko... Určite neodporúčam osobám s citlivým žalúdkom - niektoré scény vraždy sú popísané dosť podrobne.
Keď som videla počet strán 496, najskôr ma to skoro odradilo (čo by mohlo byt na toľkých stranách popísané???), ale som rada, ze som zmenila názor a do knihy sa pustila.... Neľutujem ani jednu stranu, ktorú som prečítala. Stále sa tam niečo dialo, nebola chvíľa, kde by sa človek nudil.
Určite knihu odporúčam všetkými desiatimi

beata-betsy2310
26.08.2022 3 z 5

"Kdesi vonku sa po Chicagu zakrádal zabijak."

Toto je moja prvá kniha od Arlidgea - samostatný psychologický triler o tínedžerke Kessie, ktorá tvrdí, že jej stačí jeden pohľad do očí človeka a ona vie kedy a ako zomrie. Čím je smrť bolestnejšia a bezprostrednejšia, tým ju Kessie viac cíti. Tento "dar" alebo lepšie to vystihuje slovo prekliatie ju uvrhlo do sociálnej izolácie. Kessie sa zámerne vyhýba očnému kontaktu, žije na okraji spoločnosti, šikanovaná, nemilovaná kým... jedného dňa jej doslova skríži cestu náhodný okoloidúci Jacob Jones, v ktorého očiach vidí násilnú smrť. Kessie sa rozhodne poraziť osud a vydá sa Jacoba varovať, ale skončí ako podozrivá z vraždy v rukách súdneho psychológa Adama Brandta, ktorý vo svojej praxi už videl a počul všetko a tak jej neverí. Keď o pár dní v Chicagu zomrie ďalšia obeť, ktorej smrť Kessie predpovedala a bola s ňou posledná v kontakte, polícia vie že v meste majú sériového vraha. Podozrenie padá opäť na Kessie. Hovorí Kessie pravdu? Je jej "nadanie" skutočné? Alebo to znamená, že je spolupáchateľka? Rozhodne sa Adam že je bude dôverovať? Aká nebezpečná môže byť táto dôvera?
Vystrašená, zraniteľná, osamelá a problematická Kessie ma chytila za srdce, jej osamelosť a strach ale i tvrdohlavosť a snaha ukončiť zločiny sériového vraha mi nedovoľovali pustiť knihu z rúk. Krátke, svižné kapitoly mizli pred mojimi očami a za 2 večery som tento jemne nadprirodzený thriller dočítala. Tento príbeh ma presvedčil a tak si teraz idem "len doplniť" knižnicu a pustiť sa do čítania knižnej série od M. J. Arlidgea.
"S tragédiami je to tak, že nech sú akokoľvek strašné, vždy človeku pripomenú aké šťastie je byť súčasťou spokojnej, milujúcej rodiny."
No čo ak nie ste súčasťou takejto rodiny...

Knižní novinky (29. týden)

12.07.2020

Kniha Talent na smrť v seznamech

M. J. Arlidge
britská, 1974