Tam, kde ji našli přehled
Kimberly McCreight
Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě je, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství… „Kimberly McCreightová se dostává do první ligy žánru po bok takových stálic, jako jsou Jodi Picoultová nebo Harlan Coben.“ USA TODAY... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
Where They Found Her, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tam, kde ji našli. Přihlašte se a napište ho.
příběh se mi moc líbil. Postav hodně, ale do děje byly uváděny postupně a důkladně. Později vycházelo najevo proč jich je tolik - že jsou všechny propojeny. Ke konci je čtenář naveden k závěru, který považuje za jistý, aby byl nakonec vyveden z omylu. Dobrý to bylo.
Tajemství městečka, smrt novorozence, už jen jeho nález musel být strašný. Na začátku jsem se trošku ztrácela v postavách, v jednu chvíli jsem si myslela, že knížku odložím, ale jelikož jsem se chtěla dozvědět, čí miminko to bylo a kdo je za to zodpovědný, tak jsem to dočetla. Takže doporučuji vydržet začátek, pak už se to rozjede. Sandy - tu jsem litovala a obdivovala zároveň, co vše musela zvládnout, to si ani nedokážu představit. Konec byl překvapivý.
Kniha Tam, kde ji našli v seznamech
thrillery novináři tajemství horory
Autorka mě namlsala svou poslední knihou V dobrém i zlém, to je opravdu nadprůměr svého žánru. Tam, kde ji našli moje očekávání bohužel nenaplnila. Pořád je to velmi dobré, autorky styl se vám, troufám si říct, buď vyloženě líbí, nebo vůbec a knihu nejspíš odložíte, nebo dočtete jen s velkým přemáháním. Mně nicméně její styl sedí a čte se mi dobře. Vidím však velký problém v určité šablonovitosti, kdy obě výše jmenované knihy postupují v zásadě dle úplně stejného vzorce. Když si to na konci uvědomíte (a srovnání se nevyhnete, pokud čtete krátce po sobě), umí to nakrknout. Nicméně ten příběh je komplexní, pospojovaný docela dobře, postav mi přišlo vcelku tak akorát (no jo lidi, jestli čtete, tak je občas potřeba se u toho taky soustředit, co naděláte). Hodně dobrý průměr, takže 3+.