Tamarín a pomeranč přehled

Tamarín a pomeranč
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11408/bmid_tamarin-a-pomeranc-zcF-11408.jpg 5 21 21

Jistě chodíte do zoologické zahrady. Jsou tam zvířata známá (jako lev nebo slon), ale i taková, která uvidíte poprvé: kakadu, bobr, pes hyenovitý nebo medvěd brýlový... a ovšem Tamarín. Ta malá drápkatá opička vypadá nějak ustaraně! A není se co divit. Každý měsíc v roce prožívá neuvěřitelné dobrodružství. Musí se naučit spoustu věcí: pochopit zvířata, která jsou zcela jiná než on, bojovat proti nebezpečí a bezpráví… a dokonce i najít cestu k velkým lidem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tamarín a pomeranč. Přihlašte se a napište ho.

simca9342
03.03.2024 5 z 5

" Z pravěku "

Krátké pohádkové příběhy o zvířatech z pralesa. Konkrétně o jednom z nich - Tamarínovi. Krásná opička barvy pomeranče má starosti . Neví, co dělat dřív, jestli se začít učit poznávat lidi nebo získat vnitřní sílu a začít žít samostatně.

Ladis777
26.10.2022 4 z 5

Docela pěkné bajky v próze. Když jsme to četli s dcerou, poslouchala dost zamyšleně, tak si z toho asi něco odnášela. Celkově je kniha dobře napsaná, i když zase nějaká touha číst ji rychle dál a dál tam není.

broskev28
26.09.2021 4 z 5

Knihu jsme do knihovny koupili na základě zdejšího hodnocení a já se přiznám, že jsem po jejím přečtení byla trochu zklamaná. Nesedlo mi poměrně často používané slůvko ubikace, podobně jako věty typu "vím jen, že má ženu a dceru", když byla řeč o gibonovi. Také návštěvy zvířat v různých pavilonech mi nepřipadaly reálné.
Potom jsem si přečetla komentář Osice a pochopila jsem, že moje výhrady jsou výhrady osamělého dospěláka. Že společné čtení dětí a rodičů posune knihu na jinou úroveň, že kniha může dětem opravdu pomoci chápat vztahy a pocity. A moc se mi ulevilo, protože knihy M.D. vyhledávám už od dob, kdy jsem je četla se svými dětmi.
Takže děkuju za prozření a přeju všem čtenářům zajímavé počtení.

Kniha Tamarín a pomeranč v seznamech