Tampa přehled
Alissa Nutting
Celeste je šestadvacetiletá středoškolská učitelka. Její zálibou jsou nezletilí studenti. Při výběru ideálního kandidáta má určitá kriteria: Nesmí být moc sebevědomý. Nesmí mít vysportovanou postavu. Nesmí mít akné. A brzy se její představy splní… Kritika román ohodnotila termínem „sexuálně explicitní“, autorka dopodrobna popisuje všechny sexuální scény. Zároveň nastoluje jízlivou otázku: Kdo by v patnácti dokázal odolat svodům atraktivní učitelky?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tampa. Přihlašte se a napište ho.
Příběh sobecké a sebestředné deviantní učitelky, která zneužívá všechny kolem (včetně bohatého manžela) a jejímž jediným cílem je realizovat si své úchylné sexuální představy se čtrnáctiletými chlapci. Myslím, že i literatura na podobné téma může mít určitou úroveň, kterou jsem zde já osobně hledal marně. Špetky jakékoliv sebereflexe prostá hlavní hrdinka mi byla nesympatická už od samého začátku.
Ke knize jsem se snažil přistupovat jako k true crime. Výpověď úchylné učitelky bylo velmi přímočaré, ale i nechutné. Pár takových případů se v minulosti stalo a autorka se snažila přiblížit mysl takové pachatelky. Ale po příběhové stránce to bylo ploché a děj byl velmi repetivni. Jednou stačilo.
Kniha Tampa v seznamech
sex sexuální úchylky americká literatura učitelé, učitelky Florida erotické romány efebofilie americké romány
Přiznám jsem že jsem se do knihy nemohla vůbec začíst. Polovinu knihy jsem si zvykala na styl psaní, který mi asi tak úplně nesedl. Ale. Od druhé poloviny, mě to chytlo. Hlavní hrdinka je vykreslená jako bezcitná, bezpáteřní žena která jde přes mrtvoly. Každopádně není pochyb o tom že je nemocná. Knihu jsem nebrala jen jako smyšlený příběh ale snažila jsem se v cítit i do její kůže, kdy ji její “nemoc ovládá. Kdy mám příležitost nahlédnout do mysli, člověka který trpí pedofilií. Každopádně jsem přemýšlela. A rozhodně neříkám že to schvaluji, ale. Asi každá z nás byla někdy poblázněná do svého učitele. Autorita, a ten mužný vzhled, no však to určitě znáte, ve 14nácti semnou bylo těžké pořízení. No, a kdybyste s ním začali udržovat intimní vztah, který jste iniciovali vy tak i tak by byl pedofil. Ruku na srdce, dneska ty holky ve 14nácti vypadají na 20. Stejně tak ti kluci. Ale kdyby jste si s dospělákem začali v 15nácti, tak už to podle zákona není trestné, tím pádem se nemůže jednat o pedofilii. Ale co když se do sebe fakt zamilují a žádná úchylka v tom prostě není?
Můj první přítel měl 18náct a já 14náct. Byl teda pedofil protože už byl dospělý a já byla ještě pod hranicí zákona? Já se omlouvám že vytahuju takové otázky, jen mě to díky této knize donutilo přemýšlet nad takovými kravinami
Určitě mě na to zajímá váš názor, co si o tom myslíte?
Knihu určitě doporučím.