Tanečnice z Moulin Rouge přehled

Tanečnice z Moulin Rouge
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508937/bmid_tanecnice-z-moulin-rouge-ARw-508937.jpeg 3 26 26

Paříž 1882. Louise Weberová vyrůstá jako dcera pradleny v naprosté chudobě. Odmala je však zapálená pro tanec. Náruživě navštěvuje bary a kavárny na Montmartru a za podpory umělců, jako Renoir a Toulouse-Lautrec, se stává hvězdou Moulin Rouge. Poté co zatančí před perským šáhem, je z ní rázem mezinárodně uznávaná královna kankánu. Trápí ji však strach, že opět upadne do chudoby. A tak dává všechno v sázku: bohatství, štěstí - i lásku svého života…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Die Tänzerin vom Moulin Rouge, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanečnice z Moulin Rouge. Přihlašte se a napište ho.

Iki632
11.11.2024 4 z 5

Ta knížka měla zajímavé tempo, takové houpavé. Ano, byla nostalgická, přišlo mi i ze začátku se tam opakovalo ťukání na rameno, braní za rameno a tak. A byla stručnější než na konci. Od poloviny autorka ji začala zasazovat do dobových reálií, to se mi líbilo. Přeložená byla suprově, to všechna čest.

Szilvia1
22.04.2024 4 z 5

Příběh začíná malou Louisou,která musí pracovat aby se svou matkou uživili,ale sní o bohatství a slávě pro sebe a svou matku.Jenže její matka si pro ni už má řešení,ale Louise se to nelíbí a proto uteče.Jenže i když je slavná,je bohatá,neví si tu slávu udržet a po slávě následuje pád.Je to pěkný příběh,ale je to i smutný příběh jedné královny tance.

uzivatel1190
17.04.2024 2 z 5

Bohužel jsem po pár stránkách zavřela, velmi zdlouhavě psané, příběh sliboval hodně, bohužel styl psaní mě vůbec nezaujal.

Příběh Louise Weberové, múzy Toulouse Lautreca

24.01.2023