Volba lady Harriett přehled

Volba lady Harriett
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411925/bmid_volba-lady-harriett-oOM-411925.JPG 4 70 70

Tanglewood série

< 3. díl

V třetí části série Tanglewood Volba lady Harriett zůstává Harriett Cavendishová po svatbě Cory a Jonathana sama na Tanglewoodu, protože tam chce vyčkat na zahájení společenské sezóny v Londýně. Z nudy ji vytrhne námořní kapitán Christopher Jamison, který přijel po návratu z války navštívit starého přítele Jonathana a netuší, že ten zatím odjel na svatební cestu. Harriett má za úkol Christophera přijmout a vysvětlit mu, jak se věci mají. Jelikož ji Jonathan předem upozornil, že Christopher si moc neláme hlavu s gentlemanským chováním, je proti němu už předem předpojatá a marně se snaží, aby se obratem vrátil zase do Londýna. Když se jí při každém setkání s ním stane něco nepříjemného či trapného, začíná si zoufat a cítí se vůči němu méněcenná. Kdykoli mezi nimi nastane smír, stane se brzy něco, co ji proti němu opět popudí. Věci se ještě obrátí k horšímu, když se na Tanglewood vrátí novomanželé a posléze přijedou nečekaně i kapitánovi rodiče. A Harriett se musí rozhodnout, jestli je ochotná vzít kapitána na milost i s jeho domnělými chybami, nebo se s ním úplně rozejít…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

The Pursuit of Lady Harriett, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volba lady Harriett. Přihlašte se a napište ho.

Kudík
30.12.2022 4 z 5

Na Harriett s dvěmi T jsem se těšila, ale musím přiznat, že mě mírně zklamala, protože neměla tu jiskru z předchozích částí. Co mě však naopak potěšilo byla pozvolná náklonnost mezi ní a Christopherem, a dále jeho povaha, která je u mužů typická, ale často jí knižní hrdinové neoplývají. Příjemné zakončení celé série s upozorněním, že za vše může Tanglewood, kde se všechny páry postupně seznámily.

handulli
21.10.2021 3 z 5

Na Harriett jsem se z předchozích dílů těšila, protože to byla příjemná dívka. Ale tady?? Neskutečně protivná, urážlivá a rozmazlená. Vždy když už se začala chovat jako dospělá a já v ní poznávala starou známou Harriett, tak se jí něco stalo, z čehož bezdůvodně začala vinit Christophera a vztekat se.
Ano, Chris byl trochu neotesaný, ale mě byl sympatický a docela jsem se mu divila, že se po všech těch Harriettiných výlevech snažil zůstat v její společnosti.
Bohužel kniha nemá žádnou vtipnou zápletku a nenásilný humor, jež byly pro předchozí díly nosným pilířem příběhu. Místo toho je kniha vyplněna sáhodlouhými Harriettinými myšlenkami a úvahami, což mě skoro až uspávalo.
Hodnocení nakonec vytáhla má oblíbená Anglie na přelomu 18./19. století.

Liduka
22.09.2020 3 z 5

Kniha mi přišla ještě slabší než předchozí díl. SPOILER: Harriett se chovala jako malé rozmazlené děcko a byla neustále s něčím nespokojená a to jak odmítla první žádost o ruku jenom kvůli malichernosti, to už bylo na mě moc. Na druhou stranu Chris byl taky kapitola sama pro sebe. Asi by mi taky vadilo, kdyby si ze mě někdo neustále dělal legraci, ale vnucovat mu psíka a nutit ho číst sonet, to bylo podle mě přehnané.

Knižní novinky (29. týden)

14.07.2019

Kniha Volba lady Harriett v seznamech