Taranitový triptych přehled

Taranitový triptych
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414984/bmid_taranitovy-triptych-EC3-414984.jpg 4 40 40

Když Robert Falcon Scott v roce 1902 objevil na jižním pólu nové palivo, svět se změnil. Výkonné taranitové kotle umožnily stavět stroje, jaké tu zatím nebyly – pouze však tomu, kdo má k taranitu a tajným technologiím přístup. ZLOČIN V TRANSPOLÁRNÍM EXPRESU Byla to surová vražda: cestující zahynul velmi neobvyklou zbraní. A zatímco expres se řítí napříč Antarktidou a vlakvedoucí má plné ruce práce s vyšetřováním, prvním podezřelým se stává jistý Herbert Smith-Powell… TAJEMSTVÍ ŽHAVÉHO OSTROVA Samé otázky: Jak to, že na jednom z Kurilských ostrovů, obklopeném chladným, téměř ledovým mořem, roste tropické ovoce? Kde se vzaly šelmy vzrůstem značně převyšující dravce z horkých džunglí? A nač potřebuje nepřátelská mocnost tolik ukradeného taranitu? Odpovědi hledá výprava vedená ženijním inženýrem Herbertem Smithem-Powellem… KDYŽ PRŠÍ DO KORSETŮ Ve whitechapelských uličkách řádí vpravdě nelidský vrah přezdívaný Trhač Ted. A jelikož Scotland Yard tápe, případ opět končí na stole člena Aeronautického klubu, kapitána Herberta Smithe-Powella... TAJNÍ AGENTI JEHO VELIČENSTVA SE ZKRÁTKA MAJÍ CO OHÁNĚT !... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Taranitový triptych. Přihlašte se a napište ho.

bleekemolen
07.01.2024 4 z 5

Příběh i řemeslné zpracování na profesionální úrovni, jednotlivé novely mě bez problémů vtáhly do děje. I atmosféra byla excelentní - při jízdě transantarktickou magistrálou jsem se radši zakryl dvěma přikrývkami.
Kde to však drhne jsou dialogy a myšlenky hlavních postav. Tam, kde se hrdinové snaží tvářit světácky, jsou spíše trapní a snaha o humor vyznívá velice podobně. Oslovování Smith-Powela různými orientálními tituly v poslední novele mi bylo až nepříjemné číst. To se vážně může někomu zdát zajímavé nebo legrační? Trpím také hlubokým duševním odporem k patvaru "pakliže". To ovšem autorovi k tíži nepřičítám, i když je v knize značně nadužíván.

Ladislav73
13.09.2023 4 z 5

Steampunk je podžánr sci-fi či fantasy, který popisuje společnost a technologie založené na páře jako hlavním zdroji energie a tato technologie tvoří a charakterizuje kulisy děl tohoto žánru. Ne jinak je to i v této sbírce tří provázáných povídek - všechny jsou spojeny s Taranitem - palivem úžasných vlastností. Díky tomu se vývoj technologie počátku 20. století ubíral zcela jiným směrem, než jaký známe.

Nejlepší povídka je asi poslední, odehrávající se v Londýně zejména díky nejzajímavějším hlavním hrdinům a nejspíš i kvůli ženskému prvku, který v prvních dvou povídkách chyběl.

Luigi1
02.09.2022 5 z 5

Dobře jsem si početl.

Knižní novinky (32. týden)

02.08.2020

Kniha Taranitový triptych v seznamech