Tarot Café - Kniha 1 přehled

Tarot Café - Kniha 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542711/bmid_tarot-cafe-kniha-1.jpg 4 5 5

Velká kniha plná originálních příběhů, které si zamilujete! Manhwa korejské autorky, která se čte zleva doprava, tak jak jste zvyklí u západní tvorby. Dejte šanci úžasnému dobrodružství! Pokud jste si oblíbili Manga příběhy bratří Grimmů, Padlý měsíc, nebo zkrátka hledáte něco nového a neotřelého, pak je Tarot Café přímo pro vás. Na téměř 500 stranách krásně provedené sběratelské edice najdete hned několik povídek ze světa nadpřirozena, ve kterých nechybí láska – kolikrát až za hrob! Hned v první povídce se vám představí ztrápený kocour, který neváhá obětovat své životy, aby splnil přání dívce, na níž mu záleží. Seznámíte se s alchymistou, který si uvědomí, že chová city k loutce šaška, jehož vyrobil. Pokud máte rádi sýr, dejte si pozor – v jednom z příběhů vystupuje víla, která je sýrem přímo posedlá a neváhá se nastěhovat k tomu, kdo ji bude krmit. Možná vás rodiče nabádali, abyste se vyhýbali cizím lidem, ale hlavní hrdina jednoho z příběhů takové štěstí nemá! Jeho věčně opilý otec ho prodá tajemnému charismatickému muži, který chlapce odvede na svůj zámek uprostřed lesů. A o slovo se přihlásí i upír živící se modelingem, který tráví věčnost hledáním pravé lásky… To je jen zlomek příběhů, co na vás v Tarot Café čekají. Jako pojítko mezi příběhy i jejich hrdiny slouží Pamela, která je připravená každého vyslechnout a všem vyložit osud z tarotových karet. Stačí zavítat do její kavárny! Jste připraveni vejít? Vyberte si kartu. Tohle bude opravdu dlouhá a magická noc!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Tarot Cafe, #1, 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tarot Café - Kniha 1. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

alexsmangabook
08.09.2024 4 z 5

Z IG profilu:
Hodnocení/Review: 3.9 /5
Jedná se o speciální vydání, obsahuje celkově 3 volumka, takže se jedná o objemnější kousek. Toto vydání je navíc vážně skvěle zpracované, líbí se mi vystouplý název a kresba uprostřed. Musím říct, že jsem absolutně nečekala, že se manga u nás objeví, ale jsem za to moc vděčná a jen tak dál!

Tento příběh je psán formou povídek/příběhů, které se nám vzájemně propojují do jednoho většího celku. To se mi asi líbilo nejvíce, že jste se vždycky dozvěděly pár nových informací, skrze tyto příběhy.
V každé povídce se nám objeví nový charakter, který přichází za naší hlavní hrdinkou, aby mu pomohla. Hrdinka ostatním pomáhá, pomocí tarotových karet, ve kterých vidí jejich budoucnost.

Díky tomu, že postupem čtení zjišťujeme víc a víc informací, tak se story čte velmi rychle a člověka to zajímá.
Musím přiznat, že pro mě momentálně více vede linka hlavního příběhu, než těch vedlejších, ale také to nemohu říci úplně na sto procent, protože i ty “vedlejší mají právě tu klíčovou informaci, která vše pojí do celkového vyprávění.

Jednotlivé povídky mají vždy v sobě ukryté poselství nebo důležitou myšlenku. Nejvíce se mi líbila povídka první, kde se klasicky ukazuje to, jak moc se dokáže člověk (zde kocour) obětovat pro lásku.
Pár povídek na mě bylo příliš rychlých a jednoduchých, potřebovala bych je delší, abych se více vcítila do děje. Takže ano, pár povídek bylo slabších, ale pořád to čtenáře od čtení neodradí!

Dalším velkým plusem této mangy je KRESBA. Patří do takových těch starších kousků, které já si hrozně užívám, protože jsou nádherné!
Nejvíce se mi tady líbilo zobrazení několika tarotových karet, které nám vždy ukázaly osud daného jedince. Tarotové karty nám dělily i jednotlivé kapitoly a vždy po nimi byl jejich význam, aby se nám lépe vyobrazila situace, ve které je naše vedlejší postava.

V tomto příběhu máme spoustu magických bytostí, pravidel, kouzelných předmětů a atd, ale i přes to jsem se neztrácela. Trochu se bojím, že si budu muset předčíst 1 díl před druhým, abych se chytala, ale tak to zase není takový problém. Těch informací tam bylo totiž hodně, plus jsou dost klíčové, ale jak už jsem psala, byly dávkovány dobře.

Hrozně moc potřebuju další díl, jelikož mě zajímá hlavní storyline! Doufám, že se ho brzy dočkáme!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tarot Café - Kniha 1 v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Sang-Sun Park
jihokorejská, 1974
2024  84%Tarot Café - Kniha 1
Skrýt reklamy