Tatry míří do Dakaru přehled

Tatry míří do Dakaru
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105685/bmid_tatry-miri-do-dakaru-95w-105685.jpg 5 8 8

Kniha, ve které sledujeme dramatický průběh i zajímavosti ze závodů kamionů v ralley Paříž-Dakar z let 1987 a 1988 i událostí, které tomu předcházely. Vše je řazeno chronologicky den po dni tak, jak to líčí členové posádek.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tatry míří do Dakaru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

RoBertino27
15.03.2021 4 z 5

Kniha zpracovaná podle magnetofonových výpovědí dvou tatrováckých navigátorů líčí vlastně dva první velké úspěchy - 2. místo v devátém a vítězství v desátém ročníku, i když tomu napomohlo odstoupení holandské značky DAF po smrtelné nehodě jejich druhého kamionu. V zásadě nelze knize nic vyčíst, že posádky nezažívají každý den hromady příběhů, když jedou o největší úspěch v historii značky, není jejich vina. Opět zmíněná Králíkova knížka má samozřejmě podstatně jiný přístup, když autor coby novinář byl nestranným pozorovatelem.

Martin_Happy
18.01.2012 5 z 5

Knížka popisuje poměrně podrobně děj devátého ročníku dle vyprávění Jaroslava Krpce, navigátora posádky Tatra 4x4, která skončila na druhé pozici. Následně je věnováno několik stránek i vyprávění desátého ročníku podle Tomáše Mücka, který navigoval tento vůz k vítězství v desátém ročníku. Tato část je také poutavá, ovšem ve srovnání s knihou Jana Králíka Peklo zvané Paříž Alžír Dakar je to slabší.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tatry míří do Dakaru v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

automobilový sport Rallye Dakar

Autorovy další knížky

1989  93%Tatry míří do Dakaru
2003  %Letcem ve studené valce