Tchyně přehled
Sally Hepworth
Lucy svou tchyni poznala před pěti lety. Ačkoli se k ní Diana tehdy chovala přátelsky a zdvořile, Lucy okamžitě poznala, že nesplňuje její představy. I přesto se jí snažila vždycky zavděčit. Teď se našlo Dianino tělo a vedle něj dopis na rozloučenou. V něm se píše, že raději zemře hned, než aby sváděla únavný boj s rakovinou. Jenže při pitvě se žádná rakovina nenajde. Místo toho patolog odhalí stopy jedu a dušení. Navíc je zřejmé, že každý člen rodiny něco tají. Ale co? A kdy už konečně všechno to tajnůstkaření skončí?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
The Mother-in-Law, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tchyně. Přihlašte se a napište ho.
Autorku mám velmi ráda a zase mě nezklamala. Tchyně byla čtivá, střídala se zde minulost a přítomnost a tím přicházíte na kloub jak tchyni tak její snaše. Je zde názorně vidět, co udělá s lidmi komunikační šum. Když si věci nevysvětlíte nebo je pochopíte jiným způsobem. Zde to udělalo hodně paseky a proměnilo se to v rodinné drama.
musím říct, že jsem se na knihu hrozně moc těšila. Opět se četla sama, krátké kapitoly, střídání minulosti a přítomnosti, vyprávění postav.
Ale musím říct, že jsem tušila, jak tato kniha dopadne.
Kniha rozhodně stojí za přečtení. Protože vás donutí se zamyslet a možná si některé věty od Diany budete pamatovat v hlavě dlouho.
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
Nové mrazivé thrillery za výjimečné ceny
25.07.2021
Knižní novinky (27. týden)
04.07.2021
„Osobně si myslím, že to rodiče se starostmi o štěstí potomků trochu přehánějí. Když se zeptáte kohokoli, co by svým dětem přál, odpoví, aby byli šťastní. Šťastní! Ne aby přispívali k dobru společnosti. Aby byli skromní, moudří a tolerantní. Aby pevně čelili nepřízni osudu a byli vděční i za neštěstí. Já jsem totiž na rozdíl od ostatních vždycky přála svým dětem strádání. Skutečné, upřímné strádání.“
„Dianinou prací bylo dávat lidem šanci. Ale možná že tolik řešila problémy světa, že zapomněla dát šanci svým blízkým.“
„Narodila jsem se pro to, abych milovala Toma Goodwina.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Tchyně v seznamech
2019 | Rodina odvedle |
2021 | Tchyně |
2022 | Hodná sestra |
2016 | Tajemství porodních bab |
Knížka se mi moc líbila, střídají se tam časové linky, pohledy na jednu věc od různých aktérů. Opravdu dobře napsané a velmi čtivé.