Pán stínů přehled
Eduard Fiker
![Pán stínů Pán stínů](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40801/pan-stinu-40801.jpg?v=1291882795)
Pro svůj detektivní román se špionážním pozadím zvolil autor anglické prostředí těsně před druhou světovou válkou. Známý zločinec se za předpokladu, že se mu včas podaří uprchnout, dává zajmout a odsoudit k smrti oběšením, abysvou smrtí obelstil Pána stínů, tj. mstu nacistické špionážní organizace, kterou vybudoval a zradil. Poprava se však na rozkaz vyšších míst nevykoná a Scotland Yard se s tímto zločincem spojuje, aby organizaci zlikvidoval.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán stínů. Přihlašte se a napište ho.
![kolacky kolacky](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22834/kolacky-Oap.jpg?v=1619696292)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
S těmi SPOILER dvojníky drobet překombinované, ale nenapodobitelný styl je prostě úžasný.
![jprst jprst](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Slušná detektivka, v době jejího prvního vydání jich takových u nás moc nevycházelo, za přečtení stojí.
Kniha Pán stínů v seznamech
v Mé knihovně | 38x |
1960 | ![]() |
1969 | ![]() |
1973 | ![]() |
2009 | ![]() |
1968 | ![]() |
Nebudu mlžit - tentokrát jsem nebyl tak nadšen, jako u jiných detektivek pana autora. Hlavně druhá polovina mi přišla poněkud rozvleklá, i když líčení prostředí domu zmíněného známého zločince je velmi působivé. Přiznávám, že jsem knihu dočítal na několikrát a do jisté míry tak trochu „aby bylo splněno“.