Tekumseh (2. díl) přehled

Tekumseh (2. díl)
https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/8641/bmid_tekumseh-2-dil-YnP-8641.png 4 142 142

Tekumseh série

Edice KOD svazek 116/II - vyprávění o boji rudého muže za svůj národ, sepsané podle starých pramenů. Obsahuje původní díla: Horský lev (Tecumseh, der Berglöwe - 1932) Zářící hvězda (Der strahlende Stern - 1934)

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Tecumseh, der Berglöwe / Der strahlende Stern, 1981

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tekumseh (2. díl). Přihlašte se a napište ho.

Kabuky
02.02.2023 5 z 5

Krásná vzpomínka na dětství.

martin_aston
28.06.2021 5 z 5

Prvý diel bol veľmi dobrý. Ale tento, druhý je priam úžasný. Ku kvalitnému opisu osídľovania Kentucky z prvej knihy pribudli dych berúce scény (napr. Tekumseh kupujúci pušný prach, "lov" Tekumseha na hraničiara, cesta Tekumseha k moru, bitky Indiánov s hraničiarmi. Kniha je tiež vzdaním holdu hraničiarovi Danielovi Booneovi. Stále drsné, stále krása príroda a výrazné postavy. Pribudol prvok kvality.
Fakt klobúk dolu, teším sa na tretí diel!

Pepa62
21.03.2021 5 z 5

Občas není na škodu se jen tak prohrabat knihovnou a sáhnout až hodně dozadu, kde se „krčí“ za novými tituly nejeden skvost. Tím pro mě, samozřejmě v určitém věku, byla i tato kniha a kdyby tenkrát byla nějaká Databáze knih, tak bych se vůbec nerozpakoval nad nejvyšším hodnocením.
Trochu z nostalgie a trochu ze zvědavosti, jak kniha obstojí v čase, jsem se pustil do čtení.
A dnes čtu 3.díl!

Kniha Tekumseh (2. díl) v seznamech

Fritz Steuben
německá, 1898 - 1981
1971  88%Tekumseh (1. díl)
1985  89%Tekumseh (2. díl)
1986  89%Tekumseh (3. díl)
1979  88%Tekumseh (4. díl)
1980  88%Veľký náčelník Tekumseh