Hra o život přehled

Hra o život
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300378/bmid_hra-o-zivot-D48-300378.jpg 4 1 1

Temná duše série

< 3. díl

Lee se proti své vůli stává upírským králem a jeho lepší já prochází tvrdou zkouškou. Na scéně se objevují vlkodlaci a o nesnáze rázem není nouze. Problémy s kralováním se také tvrdě podepisují i na Leeově vztahu s jeho dívkou. Kelly zjišťuje, že život s upírem není tak snadný, jak si původně představovala. Trápí ji zlé sny, neustálé obavy o Leea a hlavně žárlivost. I neobvyklé změny v jeho chování jsou pro ni záhadou. Není proto divu, že občas zatouží po obyčejném vztahu. Kdyby však tušili, že ve hře o Leeův život existuje skrytý hráč, všechny jejich problémy by byly malicherné. V pozadí některých událostí stojí někdo, kdo si nepřeje, aby byl Lee šťastný. Jak dopadne konečný boj o Leeův život? Kdo bude vítěz? A kdo poražený? Poslední díl trilogie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra o život. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Leome
22.01.2017 4 z 5

Poslední díl série ve mě, podobně jako první díl, vzbudil dosti rozporuplné pocity. Zatímco prvních tak sto až sto čtyřicet stránek jsem si chtěla trhat vlasy a už jsem viděla, jak dám knize tak ty dvě hvězdičky, zbytek až do konce bych ohodnotila klidně pěti.

Kdybych si tedy knihu rozdělila na takové dvě pomyslné části, tak o první mohu říct, že Kelly snad ještě více zhloupla. A to nemluvím o těch klišé scénách: třeba když se Rick se svým budoucím zetěm Leem baví o nejlepším bordelu ve městě - to je snad až smutné... Člověka navíc už štvaly ty neustálé sexuální scénky mezi Leem a hlavní hrdinkou. Myslím si, že by určitě nevadilo je nějak vkusně přeskočit, ale tohle každé dvě stránky už je vlastně nuda a stereotyp.

Druhá pomyslná část knihy, jedná se hlavně o dobu krátce před rozchodem hlavních hrdinů a pak až do konce, je naopak skvělá. Už jsem se viděla, jak tam dávám těch pět hvězdiček... :). Bylo to napínavé, dynamické, obecně skvěle napsané - snad až na občasné chybky. Tentokrát jsem si nevšimla žádných hrůz jako "keci" nebo "interwiev", šlo spíše o zapomenuté ukončení přímé řeči, chybějící mezera nebo tak podobně. Hlavně Leeův příběh v Athénách mě bavil a pro čtenáře je to navíc atraktivní v tom, že tak nějak tuší, co se chystá, ale prostě musí číst o tom, jak si Lee bezstarostně povídá se zlosynem Lotharem... No druhá část byla prostě dokonalá. A navíc to nebyl ani tak úplně ten slaďoučký konec, hepáč každým coulem. Právě hrozba ze strany Leeových nepřátel je zajímavá a nechává děj takový otevřený: že by si autorka nechávala otevřená vrátka pro další knihu...?

Tedy, bylo hodně náročné rozhodnout se, jaké hodnocení dát, nejraději bych dala tři a půl hvězdičky. Jelikož ale sto prvních stránek tvoří pouze asi třetinu celé knihy, dám čtyři (přístě už tak hodná nebudu). Hawk!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hra o život v seznamech

v Přečtených2x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Jitka Lamplotová
česká, 1986
2015  70%Temná duše
2011  90%Drago
2015  80%Stíny minulosti
2016  80%Hra o život
Skrýt reklamy