Temná tajemství přehled
Marcel Moss
Dorota žije už osmnáct let pod jednou střechou s despotickým manželem, přesto se snaží dělat vše pro to, aby nebylo na veřejnosti nic znát. Potají však hledá co nejméně bolestivou cestu, jak se od agresivního muže osvobodit. Jakub a Alicja prožívají krizi, a tak se pokusí vrátit svému manželství ztracenou jiskru společnou dovolenou u moře. Dvojice se na místě seznámí s tajemným párem, který obrátí vzhůru nohama nejen rutinní prázdninový pobyt, ale i celé jejich životy. Osmnáctiletá Naďa se poprvé setká se svou biologickou matkou, která ji opustila krátce po porodu. Ani v nejmenším si neuvědomuje, jakému nebezpečí vystaví tímto setkáním své blízké. Tři zápletky se spolu v nejméně očekávaném okamžiku spojují. Každý z aktérů zahájí sám za sebe nelítostný boj o to, aby jeho vlastní temná tajemství nikdy nespatřila světlo světa. Komu se to podaří, a kdo za své lži krutě zaplatí?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2023 , VendetaOriginální název:
Mroczne sekrety, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná tajemství. Přihlašte se a napište ho.
Od autora jsem již v minulosti četl knihu UKAŽ MI, která se mi líbila. Na základě toho jsem se rozhodl, že si přečtu také knihu TEMNÁ TAJEMSTVÍ.
Kniha má 3 zápletky, které se postupně propojí. Příběh JAKUBA a ALICJE, kteří se na dovolené seznámí s jedním manželským párem a zažijí milostné dobrodružství. Příběh NADI (18 let), která se poprvé v životě setkává se svou biologickou mámou. Příběh DOROTY, která se chce vymanit z manželství, poněvadž její muž je tyran.
Kniha má 6 částí. Kapitoly jsou krátké. Autor píše velmi čtivě, takže strany ubíhaly jedna za druhou. Střídají se části z různých úhlů pohledů hlavních postav. Přeskakuje se z minulosti do současnosti, ale všechno je přehledné, neztrácel jsem se.
Některé události byly znepokojivé, ale myslím si, že tyto věci se dějí v některých manželstvích, akorát se o tom málo mluví. Na počátku knihy je uvedeno, že román je inspirován skutečnými událostmi. Autor se zabývá psychickým a fyzickým násilím, emancipací žen, rozvodem, rodinnými vztahy. V knize se vyskytují vulgarismy.
Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)
12.02.2023
Kniha Temná tajemství v seznamech
Jsem na rozpacích co ke knize napsat.
Rozhodně se jí nedá upřít čtivost. Zajímavé osudy, spousta zvráceností a vulgarit. A je hodně k zamyšlení co je člověk schopen udělat, aby neprosáklo na povrch jeho tajemství. Ale když ji srovnám s první knihou od autora, tak jsem zkrátka trochu zklamaná.