Temnější než noc přehled

Temnější než noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551704/bmid_temnejsi-nez-noc.jpg 4 186 186

Harry Bosch / Prípady Harryho Boscha série

Terry McCaleb série

2. díl

Za bývalým agentem Terrencem McCalebem přijde jednoho dne zástupkyně šerifa losangelského okresu a přinese s sebou složku s případem nevyřešené vraždy. Na místě činu bylo nalezeno spousta podivných důkazů, a protože se policie nikam nedostala, je McCaleb požádán, aby se na případ podíval. Po prozkoumání spisu McCaleb zjistí, že vše ukazuje na detektiva Harryho Bosche, jehož zná z případu, na kterém pracoval před odchodem do výslužby. Bosch momentálně figuruje jako klíčový svědek v mediálně sledovaném procesu, v němž je známý filmový režisér obviněn z vraždy. Podaří se rozplést spletité klubko lží a intrik, kvůli kterým se zdá, že se Harry Bosch dostal na šikmou plochu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Slovart (ČR)

A Darkness More Than Night, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temnější než noc. Přihlašte se a napište ho.

soukroma
10.12.2024 4 z 5

(SPOILER) Poučena z nedávna, tušila jsem, že v novém kabátku bude starý Boschův případ, který jsem ještě neznala (2001: začátek milénia, mobily nemají ani všichni policisté a signál v LA stejně mizerný, a o hledání informací na internetu ještě zhola nic).
Začátek strašně zdlouhavý (vše líčeno zbytečně podrobně), pak se neoficiální pátrání bývalého agenta FBI překlopilo do popisu soudního procesu. A od té chvíle byl Bosch nejen hlavním svědkem/vyšetřovatelem u soudu vraždy, ale zčistajasna i podezřelým (bývalými kolegy) z jiné vraždy.
Zajímavé bylo líčení vazby mezi starým velkým znepokojivým malířem a jeho současným jmenovcem, když autor popisoval jeho dodnes děsivé obrazy. A přelíčení soudní se provázalo s nalíčeným kontextem neobjasněné vraždy.
Nemám ráda krimi, kde se vše točí kolem policisty, všichni pachatelé mu usilují o život, a tady dokonce mu nevěří ani ti, kdo s ním dřív pracovali. Konec také vše nenapravil: byl sice napínavý a akční, ale pachuť ze všeho zůstává.
Autor mne potěšil přiznaným odkazem na Chandlerova slova o temnotě...

wlado
18.02.2024 3 z 5

Klasický Connelly, výborný popis deja, striedanie dvoch dejových rovín a trilerový záver. Výborné čítanie, aj keď trochu dlhé.

items
07.02.2024 5 z 5

No...to chcelo od týpka naozaj veľa odvahy, resp. skôr fantázie spoľahnúť sa na nájdenie prepojenia vraždy s Boschom na základe sovičky:).
Mne osobne moc nesedela ani predstava, že si Bosch na strane temna začne vymaľovávať sovu, ale tak Connelly ho pozná oveľa lepšie :).
Nič to však nemení na tom, že Boscha žeriem a milujem atmosféru jeho príbehov; plný počet bodov!

Knižní novinky (39. týden)

26.09.2021

Kniha Temnější než noc v seznamech