Temnou chodbou přehled
Lois Duncan
Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na Blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je... rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší. Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku...... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2013 , BaronetOriginální název:
Down a Dark Hall, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temnou chodbou. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
Knižní novinky (1. - 15. 8.)
31.07.2013
Kniha Temnou chodbou v seznamech
2013 | Temnou chodbou |
2014 | Šibeniční vrch |
2009 | Hotel pro psy |
1993 | Vím, co jsi udělala loni v létě |
2010 | Psí zpravodaj |
(SPOILER) Kit s rozporuplnými pocity nastupuje na prestižní internátní školu, kde zjišťuje, že jejími spolužačkami budou pouze další 3 dívky. Škola na Kit působí nepřirozeným dojmem a u všech dívek se postupně začnou rozvíjet mimořádná umělecká nadání. Nadcházející události studentkám napoví, že něco není úplně v pořádku.
Je to taková odpočinková jednohubka, kdy ze strašidelné atmosféry pomalu přejdeme k mysterióznímu vyprávění. Líbilo se mi, jak si ze začátku Kit všímala různých nesrovnalostí a každá z dívek reagovala jinak. Když však došlo k poznání, o co kantorům jde, jako by se veškerá děsuplnost vytratila a zůstalo pouhé napětí. Konec mi připadal dosti uspěchaný - SPOILER: a dlouhé vykecávání o záchraně kamarádky v hořící budově neuvěřitelné. - KONEC SPOILERU
Vzpomněla jsem si, že vlastně kdysi jsem viděla filmovou verzi a problém jsem měla stejný. Ze začátku dobře vybudovaná atmosféra, která se s dalšími informacemi vytratila a konec zkazil celkový dojem.
Knížku hodnotím (stejně jako film) průměrně.