Temný déšť přehled

Temný déšť
https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81375/bmid_temny-dest-4i2-81375.jpg 3 23 23

Sci-fi román s detektivními prvky se odehrává v budoucnosti, která je více než nehostinná. Sociální rozdělení společnosti nedovoluje chudší vrstvě pohodlný život. Pouze bohatí mají totiž to privilegium užívat si svůj život v suchu a teple. Hlavní hrdina, inspektor O'Neil, žije ve společnosti, jejíž karty jsou jasně rozdány. Bohatá a nepočetná vrstva žije pod kupolemi v suchu a pohodlí, ti méně šťastní jsou odkázáni na stálý déšť a polorozpadlé chatrče. V tomto neutěšeném prostředí se zločinu více než daří.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , Mladá fronta

Dark Rain, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný déšť. Přihlašte se a napište ho.

111moni
06.02.2022 5 z 5

Za a)netuším jak jsem se ke knize dostala,z toho plyne za b) netušila jsem čemu nebo komu se má podobat. Když jsem začala číst,bylo to,jako slyšet a vidět v hlavě scénu ale Phil Marlove,akorát plus ten déšť a pak už to byla horská dráha. Pro mne osvěžující,od knih,kde hlavní hrdina je nepřekonatelný,dokonalý a chytá padouch,jak kočka myši.Tenhle dostane na budku a zase to zkusí.K tomu trochu toho čehosi a kniha s dějem je tady. Jsou knihy,u kterých toužíte
a čekáte,kdy už bude konec,a jsou knihy kdy se těšíte, že se dozvíte jaký bude konec. Já se velmi těšila,až budu moct číst

KapitánSmrt
29.09.2020 4 z 5

Klasická žánrová detektivka, spojující žánr noir s dystopickým obrazem budoucnosti. Srovnání s Blade runnerem není úplně od věci. Temný déšť se tak sice honosí dost béčkovým a hloupým názvem, ale jinak je řemeslně dobře zpracován, příběh má spád i logiku, je správně vrstevnatý a tajemný, hrdina je sympaťák, co trousí drsné a suché hlášky a pro ránu nejde daleko. Celkově jsem spokojený. Překlad je také fajn. Vytkl bych jen otřesné množství překlepů a fádní a banální milostnou linku (která je však naštěstí jen okrajová).

LussyP
09.08.2020 4 z 5

Zhruba od poloviny má velmi rychlý spád a dočetla jsem jedním dechem. Rozhodně mě nadchla. Ovšem těch překlepů...

Kniha Temný déšť v seznamech

v Mé knihovně36x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

Conor Corderoy