Temný Sokolov přehled

Temný Sokolov
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363725/bmid_temny-sokolov-CvX-363725.jpg 5 8 8

V publikaci jsou zachyceny příběhy z dějin města Sokolova a bývalého Falknova, které můžeme nazvat bolestnými, tragickými a kriminálními. Jsou zde rovněž popsány osudové události, které na dlouhý čas ovlivnily život celého regionu. S městem jsou tyto "temné" události propojeny a k jeho historii patří. Kniha je doplněna řadou unikátních fotografií a dokumentů, které dokreslují obraz příslušné doby.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný Sokolov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Pavelpi
15.05.2020 5 z 5

Moc hezky napsáno se mnoha zajímavými podrobnostmi,o kterých jsem neměl ani tušení.Autora znám osobně a tak jsem rád,že jsem se ke knize dostal a mohl jsem si některé věci oživit,protože vím,že to všechno jsou věci ověřené a nikoliv výmysly a různé úpravy.Protože autor je poctivý a precizní člověk.Už se těším na jeho další knihy.

čef
29.08.2018 5 z 5

Cenná a zajímavá kniha zejména pro patrioty. Mohou si zavzpomínat na uplynulá léta, jaké to byly v místě bomby, když např. havaroval závodní monopost při nesmyslném závodu ulicemi města nebo příjezdy Američanů v roce 1945 potom co vybombardovali půl města a jiný příjezd spřátelených armád v roce 1968, spousta požárů, první úspěšný hacker v ČR, který ukradl desítky milionů ve spořce, požáry, loupeže,vraždy atd. atd... Velmi hezky napsáno se spoustou fotografií - vřele doporučuji nejen sokolovákům.


Endy17
27.12.2017 5 z 5

Většina popsaných událostí pro mě byla novinkou, některé jsem znal z vyprávění pamětníků a dvě z nich se mě dokonce osobně dotýkají. Všechny příběhy mi ale přiblížily mé rodné město, a to zdaleka ne jen z té temné stránky (například jsem se dozvěděl, proč byla železniční ubytovna na Šenvertu přezdívaná "švábovna")

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temný Sokolov v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x