Smutný pondelok přehled
Kathy Reichs
Temperance Brennanová / Príbehy forenznej antropologičky série
Doktorka Temperance Brennanová, forenzná antropologička známa aj zo seriálu Kosti, má nový prípad. V pivnici pod pizzeriou v starom nájomnom dome v Montreale sa našli ostatky troch mladých žien. Polícia podľa starožitných gombíkov usúdila, že telá pred vyše sto rokmi pochovali v neoznačenom hrobe. Tempe Brennanová má iný názor. Nebude ľahké dokázať, že nejde o archeologický nález, ale o obete násilia spáchaného v nedávnej minulosti. Brennanová je odhodlaná vyniesť pravdu na svetlo. Zistí, že dom kedysi patril montrealskému mafiánovi a neskôr si niektoré izby prenajímali podivné indivíduá. Rozbor kostí a svedectvo sestry bývalej nájomníčky ju nasmerujú k nevyriešeným prípadom nezvestných dievčat a k únosom páchaným psychopatickými dvojicami.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , Slovart (SK)Originální název:
Monday Mourning, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smutný pondelok. Přihlašte se a napište ho.
81%
Oči mě pálily. Hrdlo jsem měla jednu otevřenou ránu. Ačkoli bylo stále větší horko, mé tělo se třáslo. Tenhle oheň sám nedohoří. Musím se dostat ven nebo zemřu.
_______________________________________________________________________________________________________
Výborná detektivka. Od nalezených koster ve sklepě se Tempe dostává na stopu psychopatickému sériovému vrahovi, zrůdě, která mučí a zabíjí ženy a dívky. Velice čtivé a napínavé, opět překvapivý závěr. A ještě nikdy nebyla Tempe tak o fous smrti jako tady. (To můžu napsat, protože Tempe přece musí přežít, ne? :-) )
Doporučuji!
Příběh, který se v této knize rozehrává, nabírá drsných, až nechutných rozměrů – to je konstatování, v žádném případě si nestěžuji. Co mi však vadilo, byla jistá zmatečnost. Mnoho kostí, mnoho jmen, špatné soustředění z mé strany. Některé technické postupy při určování kostí jsou popsány příliš podrobně, jak už je v knihách o Tempe Brennanové zvykem. Přiznávám, že ty jsem v rychlosti přelétávala očima. Závěr byl dostatečně napínavý, i když předvídatelný. Rozhodně mě tento příběh neodradí od dalších autorčiných knih.
Kniha Smutný pondelok v seznamech
2011 | Virus |
1999 | Přijdu tě zabít |
2005 | Smutné pondělí |
2010 | 206 kostí |
2009 | Ďáblovy kosti |
Zajímavé jak antropoložka si hraje na detektiva a snaží se vyřešit jeden případ