Korouhev cti přehled

Korouhev cti
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19698/bmid_korouhev-cti-Szr-19698.jpg 4 50 50

Templářská trilogie série

Roku 1187 se mladému skotskému templáři Alexandru Sinclairovi, který jako jeden z mála nezahynul v bitvě u Hattínu, podařilo uprchnout do pouště. Svou příslušnost k templářskému řádu zatají nejen v obavě o svůj život, nýbrž i proto, že patří k hrstce vyvolených, kteří se stali členy starobylého Sionského bratrstva, utajeného společenství v samotném nitru Řádu. Dva roky poté probudí sira Jindřicha St. Claira návštěva krále Richarda Lví srdce, jenž shromažďuje armádu, která má osvobodit Svatou zemi. Stárnoucímu muži se na strastiplnou cestu nechce, zároveň si je však vědom, že na loajalitě vůči Richardovi závisí budoucnost jeho syna Andrého, a tak panovníkovu výzvu přijme. Od okamžiku, kdy křižáci vstoupí do Svaté země, se začíná odvíjet příběh tří templářů. Události spojené s tažením a politické i osobní intriky křižáckých vůdců opět přivádějí rod St. Clairů – a potažmo i samotný Řád – na pokraj zničení.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Domino

Standard of Honor, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Korouhev cti. Přihlašte se a napište ho.

jprst
23.06.2023 4 z 5

Proti prvému dílu snad až zbytečně rozvláčné, kladem je nenásilné zapracování slušné dávky historických detailů té doby do děje románu.

Bolomsson
18.12.2018 4 z 5

Styl autorova psaní mi poněkud zevšedněl a druhý díl už mi nenabídl takové potěšení, jaké jsem spatřoval u Chrámové hory. Čekal jsem od tohoto dílu přeci jen více akce a napětí. Je to dosti roztahané, bez výraznější gradace v ději, ale na druhou stranu je v knize spoustu zajímavých a užitečných detailů, které ocení hlavně milovníci tohoto období dějin, zatímco méně zapáleným tyto pasáže přijdou asi trochu suchopárné. Rozhodně mě tato kniha v lecčem obohatila. Vždy velice vítám příležitost, přečíst si něco nového o dávném střetu "půlměsíce s křížem", takže za mě OK.

lampernaqui
27.07.2017 4 z 5

Už jsem byl zvyklý na autorův styl a neopakovalo se nucení do čtení jako u prvního dílu. Pro mě rozhodně lepší než předchozí kniha, děj se posunul o pár let a znovu se jedná o dobrou historickou fikci, která nenudí a člověk si z ní pár informací odnese.

Kniha Korouhev cti v seznamech

Jack Whyte