Ten, který se vrací přehled
Andy Andrews
Perspektiva je důležitá věc. Andy Andrews v uplynulých pěti letech při pohledu na každého šedovlasého muže doufal, že si bude moci znovu pohovořit s člověkem, kterému vděčí za to, jak se dále vyvíjel jeho život. Nakonec se v místním knihkupectví setkal s oním mužem – díky kterému se pro Andyho změnilo doslova vše –, s Jonesem, s tím, který si všímal. Jones využívá svého jedinečného nadání všímat si drobností, které mohou způsobit veliké změny. A tyto 'drobnosti' představují pro lidi v alabamském městečku Fairhope dar perspektivy, která dokáže změnit jejich dosavadní život. A tak se rozvrácené rodiny znovu sjednocují, vytvářejí se finanční příležitosti a před čtenáři se předestírají prostá, avšak nesmírně účinná řešení každodenních problémů, kterým všichni čelíme. Jones svými radami pomáhá lidem k nalezení odpovědí na věčné otázky: Jak můžeme změnit svět, ve kterém žijeme? Co je klíčem k úspěšnému a hodnotnému životu? Co když to, co považujeme za konec..., je teprve začátek?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ten, který se vrací. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda tyto knížky typu: Cesta pokojného bojovníka (D. Millman), Alchymista (P. Coelho) nebo Bůh chodí po světě vždycky inkognito (L. Gounelle), kde je stařík, který provádí a mění životy lidí (k lepšímu samozřejmě ;)).
A tuhle knížku mezi ně ráda zařadím. Líbí se mi, když se odvíjí více příběhů, které se postupně propojí a závěr knihy byl strhující. Takže, ať už máte nebo nemáte rádi výše uvedené příběhy, knihu doporučuji.
Druhý díl se mi líbil stejně jako první ! I když možná už byl pro mě o trochu slabší, tak mě to hrozně bavilo. Jonese jsem si zamilovala a čtení jsem si užívala. A i když to nelze brát jako nějaký manuál na šťastný život, a hodně lidí to ani nevnímá jako kvalitní literaturu, tak já bych se s tímhle názorem prostě shodnout nedokázala. Myslím si, že úplně každý si v tom příběhu může najít to své, a věřím, že když má člověk oči otevřené, tak třeba i jen jediná věta z celé knihy může dát odpověď na nějaké otázky, případně pochybnosti. Mně se to prostě vážně líbilo moc a nemyslím si, že by to byla nějaká méně dobrá četba!
Kniha Ten, který se vrací v seznamech
Ze začátku děj trochu pokulhává, ale pak je to velmi příjemný příběh plný uvědomění.