Tentokrát je to doopravdy přehled

Tentokrát je to doopravdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510433/bmid_tentokrat-je-to-doopravdy-643530c958442.jpg 4 86 86

Kdo by zahrál vaši životní lásku líp než skutečný filmový herec? Když sedmnáctiletá Eliza Lin zveřejní na internetu esej o tom, jak poznala svou životní lásku, doslova přes noc se z něj stane virál. Eliza konečně získá pozornost svých spolužáků na mezinárodní škole v Pekingu a příležitost publikovat ve svém nejoblíbenějším časopise. Jediný problém je, že si to celé vymyslela a všichni teď chtějí vědět, o kom psala, a aby psala dál. A tak se Eliza rozhodne, že nejlepší bude, když si najde někoho, kdo by její životní lásku zahrál.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

This Time It's Real, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tentokrát je to doopravdy. Přihlašte se a napište ho.

kristy.books
03.10.2024

Tentoraz je to skutočné bola nenáročná romantická YA oddychovka nielen o falošnom vzťahu, sláve, prvej láske, ale i o rodine, priateľstve a domove. Nemôžem povedať, že by som si po dočítaní úplne povedala wow, ale bol to fajn príbeh.

Eliza sa kvôli práci svojej mamy musela často sťahovať, čo spôsobilo, že sa cítila stratená a nevedela povedať, kde je vlastne jej domov. Počas týchto rokov si našla mnoho priateľov, no ako to už býva, kvôli vzdialenosti sa postupne odcudzili, takže už si nechcela veľa ľudí pustiť bližšie k telu, keďže sa bála toho, že aj o nich by neskôr prišla a zasa si len ublížila. Priznám sa, že mi trochu vadilo to jej zahmlievanie a vymýšľanie. Áno, v niektorých situáciách sa to dá pochopiť, no potom toho už bolo veľa.

Caz mi sadol viac, aj keď sme tu nemali žiadnu kapitolu z jeho pohľadu. Bol to sympaťák a svojou pohodovou povahou si rýchlo dokázal získať ľudí vo svojom okolí... a mňa vlastne tiež. Už v pomerne mladom veku sa stal slávnym, no nezmenilo ho to. K Elize sa správal veľmi pekne, postupne sa jej otváral a dovolil jej nazrieť mu do jeho vnútra, čo mi u nej chýbalo.

Romantická linka bola milá, príbehy s témou falošného vzťahu mám rada. Bolo tu viacero rozkošných momentov, ktoré mi vyčarovali úsmev na tvári. Caz sa netajil svojími citmi a dával Elize mnoho náznakov, čo by naozaj chcel (za čo má u mňa palec hore), no jej trochu trvalo, kým sa odhodlala vysloviť pravdu.

Páčilo sa mi i prostredie Pekingu a možnosť trochou nahliadnuť do miestnej kultúry. Príbehy z tohto prostredia až tak často nečítam, takže to pre mňa bolo určitým spestrením.

Blanka29
28.06.2024 5 z 5

Sice nepatřím do této věkové skupiny, ale s chutí jsem si přečetla tuto knihu, která se odehrává v Číně a dalo by se to popsat, jako c- drama než se stali slavnými :) Hodně mi to připomínalo Katie West a její dříve u nás vydané knihy. Příběh se odehrává na střední škole a ne jenom tam, hlavní i vedlejší postavy byly sympatické a klidně bych snesla i více stran....

Fortuna7
25.03.2024 4 z 5

Roztomilá oddechovka z (pro mě) neobvyklého prostředí. Velmi jsme si oblíbila hlavní hrdinku a hlavně oceňuji problémy, které v knize řešila. Kniha se četla úplně sama a já doufám, že se dočkáme dalších autorčiných knih.

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)

04.06.2023

Kniha Tentokrát je to doopravdy v seznamech

pro dospívající mládež (young adult) rande s celebritou předstíraný vztah

Ann Liang
čínská