Zapletení přehled
Zygmunt Miłoszewski
Teodor Szacki série
1. díl >
Zapletení predstavujú labyrint postáv, ktorými sa prokurátor uprostred manželskej krízy musí prepliesť. Počas stretnutia psychoterapeutickej skupiny ktosi zavraždí Henryka Telaka. Medzi hlavnými podozrivými sú ďalší pacienti, ale aj samotný psychoterapeut a jeho zvláštna metóda, ktorá dokáže liečiť, ale aj privádzať do šialenstva. Na zoznam podozrivých patria aj tí, o ktorých sa na terapii iba hovorilo. Jedna zo stôp vedie k ďalšej vražde spáchanej ešte pred pádom komunizmu. Román Zapletení je úvodom voľnej trilógie, nadväzuje naň rovnako úspešné pokračovanie Zrnko pravdy.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , PremediaOriginální název:
Uwiklanie, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapletení. Přihlašte se a napište ho.
Velmi povedená detektivka. Líbila se mi moc. Zpracováním i neotřelou zápletkou, alespoň z mého pohledu. Těším se na druhý díl.
Pri čítaní som si uvedomil, že som túto knihu už kedysi čítal, ale veľa z nej si nepamätal, takže to bolo, akoby som ju čítal prvý raz. Zaujímavý zážitok, celkom trefná sonda do života muža v strednom veku, ktorý sa už považuje za starého. Musel som sa smiať pri predstave 35 ročného mladíka, ktorý má ešte prakticky celý život pred sebou a takto trápne vyplakáva. Však si to aj pekne pohnojil, čo pochopil na vlastnú škodu neskoro. Život je sviňa, občas.
Ocenění knihy (1)
2008 -
Cena Nagroda Wielkiego Kalibru
Kniha Zapletení v seznamech
Mrazivé a fascinující byly zvláště souvislosti s komunistickou tajnou policií. Jinak bych vyzdvihla realistické vylíčení života a myšlenek vyšetřovatele ve středním věku, jeho zahýbání manželce.