Teplo domova přehled

Teplo domova
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443861/bmid_teplo-domova-dm9-443861.jpg 4 37 37

Napínavý príbeh prisťahovaleckej rodiny, ktorej rozhodnutie medzi láskou a vernosťou má zdrvujúce následky. Isma je voľná. Po rokoch starostlivosti o mladších súrodencov po matkinej smrti prijala pozvanie svojej mentorky z Ameriky a vracia sa k svojmu snu o štúdiu. Nedokáže sa však prestať strachovať o svoju nádhernú, tvrdohlavú sestru Aneeku, žijúcu v Londýne, a o brata Parvaiza, ktorý zmizol snažiac sa dokázať, že nezabudol na dedičstvo svojho džihádistického otca, hoci ho nikdy nestretol. Keď sa brat objaví na druhom konci sveta, Ismine najhoršie predtuchy sa naplnia. Vtedy do života sestier vstupuje Eamonn. Syn mocného politika s povinnosťou dostáť otcovskému odkazu. Možno uňho hľadať lásku? Môže im pomôcť zachrániť Parvaiza? Osudy dvoch rodín sa náhle a nerozlučne preplietajú v príbehu o obetách, ktoré sme schopní priniesť v mene lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Inaque
Originální název:

Home Fire, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teplo domova. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

kayu
19.03.2024 4 z 5

Na knížku jsem natrefila díky doporučení zahraničního youtubera a jsem za to moc ráda, protože mi rozšířila čtenářské obzory. Žádnou knihu s touto tématikou jsem doposud nečetla, a proto to pro mě bylo velice zajímavé čtení. Zejména možnost nahlédnout na příběh hned z několika úhlů prostřednictvím postav, jejichž osudy jsou vzájemně propletené.

myrna0868
06.09.2023 5 z 5

Kniha si určitě zaslouží pozornost ,jakkoli je pravděpodobná nebo ne. Ráda si přečtu cokoli dalšího od autorky.


Nofar197
21.04.2023 5 z 5

Příběh tři britských sourozenců s pákistánskými kořeny. Isma, Aneeka a Parvaiz vyrostli v Londýně a britská kultura je jejich neoddělitelnou součástí. Isma vychovává po smrti matky své sourozence - dvojčata a poté, co absolvují střední školu, se rozhodne, že nastal čas jít svou vlastní cestou a odjíždí na studia do USA.
Bohužel na životy obou sester dopadne stín poté, co značně rozkolisany Parvaiz rozšíří řady teroristů bojujících za tzv. Islámský stát.
Zajímavý román, který poukazuje na fakt, že nelze sedět na dvou židlích. Jestliže plně přijímám, co mi demokratická západní společnost poskytuje, musím být k dane zemi loajální. A začleněním se do řad Islámského státu Parvaiz překročil pomyslnou hranici, přes níž už není návratu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (20. týden)

09.05.2020


Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Teplo domova v seznamech

v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x