Květy nad peklem přehled

Květy nad peklem https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397526/bmid_kvety-nad-peklem-5S9-397526.jpg 4 216 216

Teresa Battagliaová série

1. díl >

Psychologický thriller zavede čtenáře do ponuré zasněžené krajiny italských Dolomit, imaginární furlánské vesničky, jejíž klidný život naruší série vražd. Záhadný pachatel číhá na své oběti v hlubokých lesích a jedná s extrémní brutalitou. Vyšetřování vede šedesátiletá Teresa Battagliová, ostřílená specialistka na vraždy, která pod drsnou slupkou tají křehký vnitřní svět. Životem unavená žena se díky svým výjimečným empatickým schopnostem snaží všemi silami vcítit do myšlení hromadného vraha a zachránit jeho poslední oběť, zároveň se však musí obávat, že právě o svou hlavní zbraň, výjimečný pozorovací talent, už brzy přijde. Autorka zasadila strhující vyprávění do sugestivních obrazů důvěrně známé krajiny svého domova, kde se pod zdánlivě pokojným povrchem skrývá nejedno tajemství.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

Fiori sopra l'inferno , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Květy nad peklem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (81)

jejda.majda
04.05.2024 4 z 5

Citlivě napsaný thriller s velmi zajímavě vymyšlenou zápletkou. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní, protože některé pasáže byly mnohem popisnější, než bych zrovna v tu chvíli čekala. Ale nebyly to žádné zdlouhavé a nudné popisy, naopak. K atmosféře knihy se neuvěřitelně hodily.

Chytrá, drsná a empatická vyšetřovatelka Tereza Battagliaová mě hodně bavila. Celkově mám ráda když se mimo hlavní příběh hlouběji dostaneme i pod kůži vyšetřovacího týmu a to se povedlo.

Knihu jsem přečetla rychlostí blesku - tak moc jsem byla začtená, že jsem opravdu hltala každou stránku. Thrillery Ilarie Tuti zařazuji mezi své oblíbené a těším se na další díly!

mnohoknih
17.03.2024 3 z 5

Thriller od první stránky. Dvě časové linie. A jen čekáte, kdy se to propojí. Zhruba v půlce příběhu už je dost předvídatelné, kdo, co a jak. Hlavní vyšetřovatelská dvojce je samozřejmě naprosto nesourodá. Ačkoliv se autorka snažila, aby byla dvojice zajímavá, já si neoblíbila ani jednoho. Cekově mi příběh přišel dost klouzající po povrchu, i když se snažil poukázat na zajímavé téma citové deprivace u novorozenců. Možná to bylo tím, že podobné téma, ale daleko, daleko strašidelněji zpracované, jsem už četla. Tohle mi přišlo jako thriller oddechovka, včetně častého popisu krajiny. Což není špatně, jen to odvádí pozornost. K tomu, abych četla další díl, mě to nenalákalo.


Pišta33
18.02.2024 odpad!

Asi už jsem příliš starý na to abych marnil čas nad sáhodlouhými pasážemi popisujícími jak je tráva zelená, voda mokrá, led studený... následně se dovím, že nějaký mimoň coby nový člen vyšetřovacího týmu se na místo činu brodí po kotníky bažinou, patrně si nenašel schůdnější cestu na místo činu jako ostatní.... Po třetí kapitole jsem to vzdal, knihu odkládám

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Květy nad peklem v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených249x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených19x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst258x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery italská literatura psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Ilaria Tuti
italská, 1974
2019  84%Květy nad peklem
2021  84%Spící nymfa
2022  90%Dcera popela