Terminus přehled

Terminus
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407195/bmid_terminus-PLT-407195.jpg 4 83 83

1997. Shannon Mossová z Národní vyšetřovací služby je přidělena k vyšetřování vyvraždění téměř celé rodiny člena elitní jednotky SEAL a především k pátrání po jeho zmizelé dceři. Záhy zjistí, že mariňák patřil k posádce kosmické lodi U.S.S. Libra, určené pro plavbu Hlubokými vodami do budoucnosti a potom ztracené v temných proudech času. Cesta lodi Libra daleko do budoucnosti je pevně svázaná s násilnými činy, které Shannon vyšetřuje v současnosti. Je odhodlaná najít ztracenou dívku za každou cenu. Pohání ji jak tvrdohlavost a odhodlání, tak znepokojivý pocit, že tato událost až příliš souvisí s jejím životem. Důkazy leží v budoucnosti, a tam se i ona musí vypravit, chce-li odhalit pravdu. Ke své hrůze zjišťuje, že na rychlosti jejího vyšetřování nezávisí jen osud jedné rodiny. V budoucnosti čeká Terminus, hrůzný konec, zkáza, zánik lidstva. S každou další cestou je odpočítávání času kratší, Terminus se přibližuje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , Planeta9
Originální název:

The Gone World , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terminus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Malarkey
28.03.2024 4 z 5

Tak tohle teda byl nářez. Respektive dobrá divočina plná časových paradoxů. Cestování časem, dopředu, dozadu, alternativní reality a všechno s tím spojené. To je to, co od knihy Terminus můžete očekávat.

Začátek příběhu je taková solidní severská detektivka. Tedy drsná škola, hutná atmosféra jak se patří. Jenže se sci-fi nádechem, který jak kdyby do námětu úplně nepasoval. Později, ale když se hlavní hrdinka párkrát otočí v budoucnosti, aby se vrátila zpět do minulosti, se začnou dít divy a sci-fi žánr začne převládat. Až tedy do doby, než příběh pohltí kompletně.

Osobně musím říct, že ve druhé polovině jsem se čtením trošku bojoval, zatímco první polovina se četla prakticky sama. Alternativní reality se totiž začnou dost tříštit, postavy začnou být více a více různorodé a celé se to začne silně komplikovat. Čtenář ve druhé polovině musí být hodně důsledný a v posledních kapitolách nevynechat jedinou větu. Výsledkem je pak krásný zážitek, se kterým se každý den nesetkáte.

Aaaannnn
10.11.2023 4 z 5

Ani neurazila, ani nenadchla. Nějak nevím co víc k ní napsat.


Fargotroniac
22.09.2023 3 z 5

No nevím. Nejdříve se mi kniha zdála jako dobrý nápad, ale po delším čtení už jsem se začínal pomalu nudit a v příběhu ztrácet. Jedná se o detektivní příběh s prvky cestování časem. ale špatně pojaté. Kniha mi prostě nesedla, ale někomu jinému třeba ano.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

26.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Terminus v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány cestování časem sci-fi

Autorovy knížky

Tom Sweterlitsch
americká, 1977
2019  82%Terminus