Terry Pratchett: Fantastická duše přehled

Terry Pratchett: Fantastická duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340696/bmid_terry-pratchett-fantasticka-duse-F9m-340696.jpg 4 46 46

V knize Terry Pratchett - Fantastická duše zkoumá Craig Cabell spisovatelův pozoruhodný život a uvádí ho do souvislostí s jeho úsměvně neuctivými knihami. Pratchett bavil své obecenstvo déle než čtyřicet let, už od svého románového debutu Kobercové, a bývá oslavován jako jeden z britských národních klenotů. Tato kniha vzdává hold Pratchettovým uměleckým úspěchům a nabízí nejen zasvěcený pohled na něj a jeho dílo, ale i shrnutí televizních adaptací, kompletní seznam jeho knih vydaných ve Velké Británii a návod pro jejich sběratele. Žádný fanoušek by si ji neměl nechat ujít!... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Talpress

Terry Pratchett: The Spirit Of Fantasy, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terry Pratchett: Fantastická duše. Přihlašte se a napište ho.

lenka0383
21.04.2022 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem v Pratchettovi začátečník, to pro mě byl skvělý úvod do jeho díla. Někde se autor pouštěl až příliš do spekulací a subjektivních názorů, ale taky se k tomu hned na začátku přiznává a varuje, že je tato kniha jeho osobním holdem Pratchettovi.

freejazz
02.02.2022 4 z 5

keď už som sa pustil do Terryho Pratchetta, povedal som si, že je dobré vedieť o ňom viac o tomto obdivuhodnom mužovi, ktorému sa podarilo plniť sny nielen sebe, ale aj celým generáciám milovníkov fantasy.
dobre sa to číta, ale nejde to príliš do hĺbky, pripadá mi to ako postávanie pri knižnici s Pratchettovými knihami a občasným listovaním vo vybraných dielach.
oceňujem najmä druhú časť knihy, lebo nájsť na jednom mieste všetko, čo okrem Zemeplochy spísal, sa mi zatiaľ nepodarilo.
v každom prípade príjemné posedenie.

parvitas
25.04.2020 4 z 5

Príjemný životopis. Ocenia ho najmä fanúšikovia, lebo sa tam spomínajú jeho knihy krížom-krážom. Mne sa to páčilo.

Kniha Terry Pratchett: Fantastická duše v seznamech

spisovatelé Terry Pratchett, 1948-2015