Těšíme se na vás! přehled

Těšíme se na vás!
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28051/tesime-se-na-vas-28051.jpg 4 31 31

Novela Těšíme se na vás!, popisující nebezpečnou simulační hru, která posléze vtrhne i do naší reality, a ve stejném svazku je ještě Veverkova rozsáhlá povídka Bruster, v níž jsou do počítače zkopírována data z mozku geniálního programátora a využívána k počítačové kriminalitě.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těšíme se na vás!. Přihlašte se a napište ho.

Lele61
17.04.2023 3 z 5

Knížka obsahuje dvě samostatné povídky od dvou různých autorů napsané na podobné téma a vydané spolu v jednom svazku. Docela čtivé, Veverka se mi líbil o něco více. Celkově hodnotím jako takový slušný průměr.

kaffa
04.01.2022 4 z 5

4,5 * - nejsem z toho odvařená, ale ty dvě scifárničky sou dobře napsané, čtivě, překvapivě samotný veverka mi sedl/zaujal více.... ale aspoň tady musím hetešu pochválit za pěkný konec (v některých knížkách se mi zakončení knih jeví u něj jako to nejslabší místo, nikdy nevíte, co přijde a co čekat) :-)

stejně jako Hellrampage mi nepřišlo, že čtu něco za zenitem, kluci mají ten vývoj v merku a působí to pořád aktuálně, to se mi na scifíčkách líbí nejvíc, když v sobě mají kus té správné vize a šlape to bez ohledu na století ;-)

Terva
10.06.2021 5 z 5

ZASTAVTE
SVĚT,
CHCI
VYSTOUPIT...
(Těšíme se na vás!)

Těšíme se na vás! je souborem dvou povídek, vesměs na stejné téma. Jedná se o pohled do ne příliš vzdálené budoucnosti, kdy lidstvo stále víc propadá počítačům, hrám a dalším možnostem, které nám tyto stroje nabízejí. První příběh je o herním světě, kdy se hlavní hrdina čím dál víc vzdaluje realitě. Druhý příběh je o nebezpečí vkládání lidského vědomí do počítače. Mohlo by se totiž stát něco velmi neočekávaného.

Citát: Dal jsem si k ruce plechovku s pivem, protože až se probudím, budu ji určitě potřeboval. Zmáčkl jsem PLAY. (Těšíme se na vás!)

Povídky na sebe nenavazují, každá si sleduje svůj směr. Obě jsou napínavé a s perfektními konci. Nedá se říci, která je lepší, obě jsou velmi povedené. A na to, že jsou napsány někdy v roce 1991, čiší z nich perfektní vize obou spisovatelů. To co zde popisují je už velmi, ale velmi blízko. Aby nám z toho nebylo ouvej. Ke každé jsem napsal samostatný komentář. Komentáře najdete v sekci „části děl“ a nebo zde:

Obě povídky jsem si užil a dávám jim pět Hetešovo žlutých motýlků.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Chvíle strávená u obrazovky mi stačila posílit sebevědomí minimálně do večera. (Bruster)

Tenhle negr mě ve tváři vepsáno jediné: vymlátit duši z kohokoli dřív, než se dotyčný stačí zeptat, kolik je hodin. (Bruster)

Měl jsem dojem, že většina lidí si nesundá telefonní sluchátka snad ani při milování. (Bruster)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Těšíme se na vás! v seznamech