TGM: Komiksový příběh přehled
Amálie Kovářová , Petr Šrédl
Osudy prvního československého prezidenta v komiksu. Tomáš Garrigue Masaryk byl významný filozof, politik a především první prezident Československé republiky. Kniha tuto osobnost představuje v roli státníka, ale poodhalí také jeho soukromí. V knize sledujeme, jak se v různých životních etapách vyvíjely Masarykovy názory, postoje a jaké hodnoty zastával. Připomeneme si události, jež zásadně ovlivnily společenské dění před vznikem Československa a kterých byl Masaryk součástí. Publikace nabízí prostřednictvím osobnosti, jakou byl Masaryk, komplexní pohled na společenské proměny a politická rozhodnutí, která nás ovlivňují dodnes. Osudy prvního československého prezidenta jsou podány živou formou jako kombinace textu a komiksu... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize TGM: Komiksový příběh. Přihlašte se a napište ho.
Kniha, kterou jsem kupovala historikovi jako dárek :). Dle jeho názoru, super "zkrácená verze pro ty, kteří neví, o co jde :)."
Musím se přiznat, že jsem čekala více komiksu.
Já osobně toto období v té politické sféře nemusím a nikdy mi nešlo. Nikdy jsem se pořádně nevyznala v politice mladočechů a staročechů. V tom, kolik vzniklo po roce 1918 politických stran apod.
Kniha Vás vede příběhem. Příběhem chlapce Tomáše, který se má stát kovářem, ale osud tomu chce jinak, dětství, dospívání a přerod Tomáše v muže, jehož známe pod jménem Tomáš Garrigue Masaryk je rychlý. Čemu se kniha věnuje do hloubky jsou však akce, do kterých se TGM zapojil - např. spor o Rukopisy zelenohorský a královédvorský, hilsneriáda.
Dopodrobna je rozebrán názor na Rakousko-Uhersko, sen o Československu i exilový život.
Kniha vám ve výsledku sedne jako celek a máte ucelený obraz jedné doby, v jednom příběhu.
Co oceňuji jsou zmínky o rodinných příslušnících, co je v jaké době stihlo, jaké měli trable, trápení, apod..
Jako první setkání s postavou TGM doporučuji.
Kniha byla vydána při 100. výročí republiky.
Dobře a přitažlivě napsané pojednání nejen o životě TGM, ale i o vzniku Československa. Kniha vznikla k 100 založení ČSR, a tak je málo kritická jak z postojům TGM, i života v republice. Ale to nebylo jejím posláním. Doporučuji ji.
Kniha TGM: Komiksový příběh v seznamech
Knihu jsem koupila.. no už ani nevím kdy, a nějak jsem na ní zapomněla. A jelikož jde o komiks, které já teda asi nemám zrovna v lásce, ale občas je koupím a zkusím (někdy ani to ne), tak jsem se do toho vrhla.
Za prvé musím říct, že jsem moc ráda, že toho komiksu tu tolik není! Protože to bylo výborné počtení.
Za druhé musím uznat, že jsem fakt ráda, že knihu vlastním a nestihla jsem jí prodat před čtením.
Takový hezký, ucelený příběh jednoho nadějného, chytrého kluka, který se naštěstí nestal kovářem. Co vše si představoval, jeho vize pro Československou republiku co vše mu nakonec vyšlo.. jak dlouho tu pro ty Čechoslováky byl a co pro ně všechno udělal.
Fakt hezký, miluju tu knihu.