The Adventures of Tom Sawyer přehled
Mark Twain (p)
Dobrodružství Toma a Hucka série
Předobraz dějiště románu *Dobrodružství Toma Sawyera* poskytlo autorovi město Hannibal v americkém státě Missouri, ve kterém Samuel Langhorne Clemens vyrůstal. Malé město je v románu, jenž už desetiletí přitahuje zájem nejen dětských, ale i dospělých čtenářů, vykresleno do detailů. Mark Twain ho v Dobrodružství Toma Sawyera zachycuje se všemi každodenními realitami, zvyky a starostmi. Hrdinou prózy je nezbedné dítě Tom, které žije spolu se svým rozmazleným nevlastním bratrem Sidem a sestřenicí Marry v Saint Petersburgu na pobřeží řeky Mississippi. Jeho kamarádem je Huckleberry Finn, syn místního opilce, který je mu v rošťárnách nebývalým vzorem. Ten se stal hrdinou volného pokračování příběhu. Knihu si můžete stáhnout zdarma v anglickém originálu.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , e-bohémOriginální název:
The Adventures of Tom Sawyer, 1876
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize The Adventures of Tom Sawyer. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná letní oddychovka z doby, kdy přátelství něco znamenalo a dětská dobrodružství (ať už reálná nebo vyfantazírovaná) neznala mezí. Ke knize jsem se dostal až nyní a hanba mi! Doporučuji všem kdo ještě nečetli. A kdo četl, dejte si repete! P.S. Proč jsem si jako tetu Polly představoval paní Janžurovou, nevíte někdo?? :-)
Další nostalgická vzpomínka na knihu mého dětství. Pouštěla jsem jí dětem a měla jsem radost, že se jim líbí stejně jako se vždycky líbila mně. Příběhy malého rošťáka Toma, jsou dobrodružnou poutí, který nikdy neomrzí. Audiokniha je načtena naprosto dokonale a načetl ji pan Lukáš Hlavica.
Připravované knižní novinky (25. - 31. 1.)
24.01.2015
Kniha The Adventures of Tom Sawyer v seznamech
v Přečtených | 1 575x |
detektivní a krimi romány pro děti 19. století americká literatura Amerika dobrodružství dětská dobrodružství pro chlapce
1964 | Dobrodružství Toma Sawyera |
1961 | Tajemný cizinec |
1999 | Princ a chuďas |
1965 | Dobrodružství Huckleberryho Finna |
1970 | Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna |
Syn 10 let teď přečetl vydání po babičce z roku 1963 a je úplně nadšený, říká, že dává 100% :)
Máme doma i Dobrodružství Huckleberryho Finna, ale bohužel ve slovenštině, tak si jej bude muset půjčit v knihovně. Super kniha!