Ruské kolo přehled
Charles Cumming
Thomas Kell série
< 2. díl
Další napínavý špionážní thriller o realitě složitých a brutálních her zpravodajských služeb od autora Cizí země. Hlavní hrdina předchozího Cummingova románu Cizí země, agent britské tajné služby Thomas Kell, je poslední měsíce bez práce. Volný čas tak tráví přemítáním nad minulostí a pravidelnými návštěvami blízkého baru. Zdá se, že jeho nedobrovolná „dovolená“ nebude mít konce, když se z úst bývalé nadřízené Amelie Leveneové dozví, že o smrti svého kolegy a vynikajícího špiona Paula Wallingera, s nímž se nad Tureckem za nevyjasněných okolností zřítilo letadlo. Kell odjíždí do Turecka, aby záhadnou smrt svého kolegy vyšetřil, a dostává se tak opět do labyrintu špionských intrik a kamufláží plného bezprostředního ohrožení života. Záhy zjišťuje, že za zpackanými operacemi SIS v regionu je něco jiného, než pouhá shoda náhod – všechny neúspěchy totiž musejí být dílem člověka zevnitř. A právě na Kellovi je, aby zjistil, kdo je pro západní informační služby tím tolik nebezpečným krtkem.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2016 , VyšehradOriginální název:
A Colder War, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruské kolo. Přihlašte se a napište ho.
Pěkně napsaná špionážní akce, bez zbytečných přestřelek a dalších akčních nesmyslů, svým způsobem připomínala seriál Homeland. Skutečnost, že se jedná o druhý díl trilogie vůbec nevadila, kniha je i sama o sobě dobře čtivá. Určitě budu mít v merku první díl, třetí bude případně třeba sehnat v originále.
Dobre to bylo. Nejnapinavejsi byla asi operace na konci knihy, zbytek uz byl mene akcni. A i kdyz jsem cetla prvni dil, je to uz dlouho a malo jsem si pamatovala. A vubec to nevadilo, pribeh lze cist i tak, bez navaznosti.
Kniha Ruské kolo v seznamech
v Mé knihovně | 70x |
Celkem čtivě napsaná kniha. Líbilo se mi spojení napětí špionážního světa s romantickou dějovou linií. Akorát mohl být příběh více propracovaný.