Zrazená čarodějka přehled
Jean van Hamme , Gregorz Rosiński
V roce 1976 se polský kreslíř Grzegorz Rosiński spojil s významným belgickým scenáristou Jeanem Van Hammem, aby vytvořili společný komiks..Oba měli slabost pro Vikingy, a tak Van Hamme napsal příběh z raně středověkého Norska, který pod názvem Zrazená čarodějka vyšel v roce 1977 na pokračování v belgickém týdeníku Tintin. Vyprávění plné odkazů na severskou mytologii líčilo dobrodružství mladíka jménem Thorgal, který se má proti své vůli stát nástrojem pomsty rusovlasé čarodějky.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2012 , CooBooOriginální název:
La magicienne trahie, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrazená čarodějka. Přihlašte se a napište ho.
Svět i postavy jsou v tomto komiksu velmi propracované. A i styl psaní a vyprávění se mi hodně líbil. Tempo psaní bylo příjemně rychlé a komiks se četl velmi dobře.
Zrazená čarodějka je takový Thorgal v plenkách. Když víte, jak to dokáže v budoucnu rozjet, tak tady je to ještě takové povrchní a veskrze obyčejné fantasy. Ale třeba takový příjezd ledového drakkaru je dechberoucí. Nečtu tuhle sérii postupně, spíš podle toho, na co narazím v antikvatiátu, a tak mne baví si doplňovat mezery. 3,5*
Kniha Zrazená čarodějka v seznamech
Komiks. První díl Thorgalův, složený ze dvou samostatných příběhů. Sami autoři nečekali, že se budou přidávat další a další. Mně se líbil, jasně že v pozdějších dílech je znát větší propracovanost.