Ticho přehled
Yrsa Sigurðardóttir
Freyja & Huldar série
< 6. díl
Mlčení přináší smrt V Reykjavíku je z kočárku uneseno spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. I to ale záhy zmizí O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta rozřezané ženské tělo bez hlavy. Vyšetřovací tým, ke kterému už i oficiálně patří dětská psycholožka Freyja, rázem čelí jednomu z nejtěžších případů v historii oddělení. Pátrání mu však ztěžuje těhotenství velitelky Erly, jež s mizernou náladou dnem i nocí na podřízené tlačí, aby vraždu vyřešili ještě dřív, než začne rodit. Mezi Freyjou a Huldarem to dosud jiskří, nicméně mají dohodu, že soukromí do práce tahat nebudou. Vyhrocené vztahy nezklidní ani podivné obvinění Freyji z porušení policejního protokolu, jehož si sama není vědoma. Snaha tělo mrtvé identifikovat zavede kriminalisty k sérii zločinů spojující tři různé rodiny. Jenže jak zjistit víc, když zlo obklopuje neprostupná bariéra mlčení?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , OneHotBookOriginální název:
Þögn, 2019
Interpreti: Klára Cibulková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ticho. Přihlašte se a napište ho.
Jak již bylo napsáno o příspěvek níže, lepší než Panenka, ale na zadek Vás to neposadí. Člověk má stále bordel ve jménech a poslouchat to je děs. To je samý Novodur, Bulgur, Romadur....dnes to dalo na slabých 80% a minimálně rok o Yrse nechci slyšet.
Oproti Panence velké zlepšení, ale celkově již tato série docela uvadá. Příběh je velmi zamotaný, přesto díky jedné indicii ze školní lavice, není příliš složité tipnout si správného pachatele. A to považuji za spisovatelčinu obrovskou chybu. Proč to tam bylo? Zkazilo mi to radost z pátrání. A tak jsem se zaměřila na osobní rovinu příběhu, která je tentokrát velmi vydařená. Laškování mezi Freyou a Huldarem mě bavilo. Stejně tak jako těhotná šéfka. Celkově příběh spadá do kategorie neurazí, ale ani nenadchne. Audioknihu načetla opravdu velmi dobře, paní Klára Cibulková.
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Ticho v seznamech
Island tajemství islandská literatura kriminální thrillery
2017 | DNA |
2015 | Pamatuji si vás všechny |
2018 | Černá díra |
2007 | Poslední rituál |
2008 | Mrazivé světlo |
(SPOILER) Za mě tedy zklamání a velký kandidát na nejhorší knihu série. Vzhledem k tomu, že již 5 let nový díl nevyšel, předpokládám, že je tento zamýšlen jako poslední. Očekával jsem nějaký druh vyvrcholení/ukončení nebo prostě něčeho, co by se slušelo na poslední díl série. Jedinné, čeho jsme se dočkali, byl Erlin porod, ale třeba vztah Freyi s Huldarem se nevyvinul prakticky nijak. Knihy se dobře četly, ale předpokládám, že za pár týdnů na ně zapomenu.