Tintin v zemi Sovětů přehled
Hergé (p)
Tintinova dobrodružství série
1. díl >
Reportér Tintin a jeho psík Filuta se vydávají do revolučního Ruska, aby tam zažili neuvěřitelná dobrodružství a se slávou se vrátili zpět. Tak se v lednu 1929 v Belgii zrodila jedna z nejslavnějších komiksových postav – reportér Tintin. Jeho úplně první příběh je celý černobílý a hlavní postava teprve získává své obrysy, které si pak podrží dalších 54 let. Zajímavá četba pro všechny příznivce Tintina i neobvyklý tip pro sběratele komiksů... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Albatros (ČR)Originální název:
Tintin au pays des Soviets, 1929
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tintin v zemi Sovětů. Přihlašte se a napište ho.
Teda byl jsem teda hodně překvapený. Čekal jsem prostě klasického Tintina s klasickým stylem. Kdybych asi jako prvního četl tohohle, asi bych už další díly nečetl. Ale nevadí mi to. Pro mě to je spíš takový příjemný dodatek, ačkoli je vlastně první s Tintinů.
Kniha Tintin v zemi Sovětů v seznamech
2011 | Tintin v zemi Sovětů |
2004 | Tintin v Americe |
2010 | Tintin v Tibetu |
2011 | Tintin v Kongu |
2004 | Faraonovy doutníky |
U prvního a dodnes jediného černobílého Tintina vás okamžitě zaujme kresba, která mi silně připomínala slavné švejkovské ilustrace Josefa Lady. Zároveň jsem obdivoval, jak Hergé dokáže i v tak jednoduchém stylu vytvářet nadupané dynamické panely, na nichž celé dění vidíte úplně jako filmovou akční scénu.
Nudit se nebudete, Tintin každou chvíli před někým utíká, ujíždí v autě či na drezíně, případně se někam řítí v letadle, pokaždé v doprovodu roztomilého, vtipného a chytrého pejska Filuty. Ten dění často komentuje, ale přispívá nejen slovy pro svého páníčka je rovnocenným parťákem a leckdy mu zachrání krk!
Sovětští agenti totiž chtějí toho novinářského buržousta z Belgie bez milosti odpravit. Všude po něm jdou a mám pocit, že ho jednou i viditelně postřelí. Na to však Tintin nijak nereaguje, tady je to totiž docela brutální drsňák!:)) V obleku ruského kozáka je mu fuk, jestli spráská člověka nebo medvěda (kterého složí dobře trefeným highkickem na bradu:)) ).
Tintin si vždy poradí buďto MacGyverovsky něco sestrojí, nebo si pomůže důvtipem, případně se na něj usměje štěstěna. Jako když při pobytu ve vězení a čekání na popravu zjistí, že se v jeho cele válí na zemi skafandr... který se přesně hodí, když tenhle belgický rek s čupřinou uvolní cihlu ve zdi tak, aby se dovnitř začala hrnout voda a on mohl odplavat pryč:))
Je to sakra bláznivé čtení a taky vzácný kus komiksové historie, takže doporučuji:)