Tisíc darů - Výzva žít naplno tam, kde právě jsi přehled
Ann Voskamp
Kniha Tisíc darů nás zve, abychom opustili vyprahlou půdu pýchy, strachu a kontroly se zaťatými pěstmi a odevzdali se Bohu, který nalévá náš pohár, až přetéká. Autorka se snaží odpovědět na otázku: „Jak můžeme nalézt radost uprostřed termínů, dluhů, dramat a každodenních povinností? Jak vypadá život vděčnosti, když jsou tvé dny kostrbaté, dlouhé a někdy temné? Co nám Bůh poskytuje tady a teď?“ Krásná a praktická příručka k radostnému životu Tisíc darů nás zve, abychom se probudili do každodenních Božích požehnání.... celý text
Duchovní literatura Náboženství Filozofie
Vydáno: 2017 , KontaktOriginální název:
One Thousand Gifts: A Dare to Live Fully Right Where You Are, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc darů - Výzva žít naplno tam, kde právě jsi. Přihlašte se a napište ho.
Krásná kniha, která ukazuje vděčnost jako základ šťastného života a to i v nelehký h situacích.
Kniha Tisíc darů - Výzva žít naplno tam, kde právě jsi v seznamech
2017 | Tisíc darů - Výzva žít naplno tam, kde právě jsi |
2017 | Cestou zlomenosti |
2018 | Najväčší Dar |
2019 | Odkrývanie najväčšieho Daru |
Když už začnu něco číst, mám většinou velmi silné předsevzetí to i dokončit, bez ohledu na to, jak mi ta kniha sedí nebo nesedí. U této knihy jsem se ovšem vyloženě těšila, až skončí a budu moct začít číst něco jiného. Protrpěla jsem to neskutečně, téma poměrně jasné a neoddiskutovatelné - potřeba vděčnosti, ale autorčiny hluboké teologické úvahy uprostřed praní ponožek a okopávání záhonů, které většinou neměly žádnou logickou souvislost, ale byly spíše proudem jejích osobních výlevů a úvah, mi teda neseděly absolutně. Možná proto, že celá kniha je kombinací románu pro ženy, na které jsem ze zásady alergická, a teologických úvah, ale výsledek je asi takový, jako když pejsek a kočička vařili dort.
Dvě hvězdičky dávám pouze za tyto věty, které jsem si z toho vytáhla:
"Viera je pohľad duše. Viera sú oči vidiacej duše upreté na Boha Spasiteľa."
"Jediný spôsob, ako môžeme vidieť Božie prejavy okolo nás, je očami Ježiša v nás. Boh, prebývajúci v nás je ten, prostredníctvom ktorého vidíme Boha mimo nás."