Tisíc dnů v Benátkách přehled
Marlena de Blasi
Když Fernando spatřil Marlenu v benátské kavárně, byl si jist, že našel tu pravou. Marlena, rozvedená americká šéfkuchařka píšící knihy o jídle, si zdaleka tak jistá nebyla. Se svým životem byla spokojená. Ale po několika měsících známosti s Fernandem prodala svůj dům v St. Louis, opustila svou práci, vzdala se většiny svého majetku, políbila na rozloučenou své dvě odrostlé děti a přestěhovala se do Benátek, aby si vzala cizince, jak sama Fernandovi říká. Náhle sedí v sladce vonící pasticcerii, prochází se paláci ze šestnáctého století, renovuje byt s vyhlídkou na moře a chystá svatbu v starobylém kostelíčku. Ale není to zdaleka tak jednoduché. Fernando neumí anglicky. Marlena se italsky domluví pouze o jídle.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2004 , BB artOriginální název:
Thousand days in Venice, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc dnů v Benátkách. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi velmi líbila,pohodove čtení prosluněné Itálie,zvyky,dobrá jídla a umění užívat si zivota me úplně pohltilo.
Po knize jsem sáhl po knize Tisíc dnů v Toskánsku. Ta mi nastavila určitá očekávání, co by to asi tak mohlo být. No nebylo. Hlavní část knihy mě zklamala. Asi nejsem ta správná cílová skupina. Sekce receptů na konci byla o dost zajímavější, ta to dotáhla na ty tři hvězdičky.
Kniha Tisíc dnů v Benátkách v seznamech
2005 | Tisíc dnů v Toskánsku |
2009 | Léto na Sicílii |
2017 | Večery v Umbrii |
2020 | Antonia a její dcery |
2004 | Tisíc dnů v Benátkách |
Tahle kniha musí zaujmout všechny, kteří mají rádi Itálii. Člověk může na chvíli nahlédnout, jaké by to bylo, kdyby všechno nechal za sebou a odstěhoval se přes půl světa jen kvůli tomu že chce, a že může. Autorka toho jistě nelituje dodnes. Já osobně ráda někdy nahlédnu do života někoho jiného, a tato autorka mě na chvíli opravdu do svého života vtáhla. Sice je kniha pro mě chvílemi moc poetická, ale jinak hodnotím vysoko, a těším se na volné pokračování, kde se pro změnu setkáme v Toskánsku :)