Tisíc lodí: Hrdinky Tróje přehled

Tisíc lodí: Hrdinky Tróje
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547325/bmid_tisic-lodi-hrdinky-troje.jpg 4 17 17

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc lodí: Hrdinky Tróje. Přihlašte se a napište ho.

DreamerX9
29.07.2024 2 z 5

Kniha byla takovým malým doplňkem k řeckým bájim nicméně jsem čekala asi něco jiného a knih mě pro styl psaní příliš nebavila a z postav také ne..

shenandoah
30.05.2024 4 z 5

Mám ráda řeckou mytologii a tohle je asi třetí mnou čtená kniha, která si bere tradiční vyprávění z mytologie na paškál a obrací naši pozornost jinam. (Předchozí byly Penelopiáda a A dívky mlčely.) Je to především příběh o ženách, ale zdaleka ne jen pro ženy. Upozorňuje především na utrpení žen v trojské válce a jaké důsledky to pro ně mělo. A zůstat naživu zdaleka nebyla žádná výhra. Autorka nevynechává ani řecké božstvo, tedy hlavně bohyně, však vyprávět příběh z trojské války a nemít v něm bohy je jako mít knihovnu a nemít v ní knihy.

Ronnie68
15.05.2024 4 z 5

Válka a poválečné osudy žen z Troje (Hekabé, Andromaché,...), obětování Ifigenie i slavný Paridův rozsudek o nejhezčí bohyni ... a mnohem více pojednává tato kniha... vše z pohledužen... popravdě jsem se zprvu nemohla docela začíst (vyprávění jednou bylo před válkou a pak od jiné postavy zase po válce) ... ale nakonec jsem se v tom zorientovala a jsem moc ráda, že jsem si tuhle knihu přečetla...

Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024

Kniha Tisíc lodí: Hrdinky Tróje v seznamech