Tisíc lodí: Hrdinky Tróje přehled
Natalie Haynes
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura světová Romány Mytologie
Vydáno: 2024 , KontrastOriginální název:
A Thousand Ships, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc lodí: Hrdinky Tróje. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda řeckou mytologii a tohle je asi třetí mnou čtená kniha, která si bere tradiční vyprávění z mytologie na paškál a obrací naši pozornost jinam. (Předchozí byly Penelopiáda a A dívky mlčely.) Je to především příběh o ženách, ale zdaleka ne jen pro ženy. Upozorňuje především na utrpení žen v trojské válce a jaké důsledky to pro ně mělo. A zůstat naživu zdaleka nebyla žádná výhra. Autorka nevynechává ani řecké božstvo, tedy hlavně bohyně, však vyprávět příběh z trojské války a nemít v něm bohy je jako mít knihovnu a nemít v ní knihy.
Válka a poválečné osudy žen z Troje (Hekabé, Andromaché,...), obětování Ifigenie i slavný Paridův rozsudek o nejhezčí bohyni ... a mnohem více pojednává tato kniha... vše z pohledužen... popravdě jsem se zprvu nemohla docela začíst (vyprávění jednou bylo před válkou a pak od jiné postavy zase po válce) ... ale nakonec jsem se v tom zorientovala a jsem moc ráda, že jsem si tuhle knihu přečetla...
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
Kniha Tisíc lodí: Hrdinky Tróje v seznamech
Trojská válka Trója řecká mytologie osudy žen řecké báje
Kniha byla takovým malým doplňkem k řeckým bájim nicméně jsem čekala asi něco jiného a knih mě pro styl psaní příliš nebavila a z postav také ne..