Tisíc polibků přehled
Tillie Cole
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život. Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. A vydrží navždy – nebo tomu alespoň věří. Když se ale sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že největší bolest ho teprve čeká.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (ČR)Originální název:
A Thousand Boy Kisses, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc polibků. Přihlašte se a napište ho.
Začátek slibný… Vtáhne, nadchne. Ale později jsem toho měla dost, dokonce mi chybí cca 40 stran a nedočtu…
Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)
14.01.2024
Kniha Tisíc polibků v seznamech
Tuto knihu mi doporučila má skoro čtrnáctileté dcera, která jí četla v létě a já jí při dočtení konejšila a utírala slzy. Tehdy jsem si říkala, že když jsem starší generace, příběh na mě nezapůsobí tak jako na mou dceru.
Ale chyba lávky! Knihu jsem četla v angličtině, takže nemohu hodnotit český překlad, ale příběh - ten mě rozbil na milion kousíčků a tentokrát to byla má dcera, která utírala slzy své matce, protože jsem se jí vyplakávala do náruče.
Ano, autorka se opakuje dokola, ale o to v tomto případě nejde, jde o příběh samotný, a ten je krásný a krutý.
Autorčin styl mě zaujal tak, že jsem "dceři" objednala k Vánocům další dvě knihy od této autorky. A budu se těšit, až si je obě přečteme a budeme si o nich povídat.