Tisíc tváří hrdiny přehled

Tisíc tváří hrdiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125388/mid_tisic-tvari-hrdiny-KE6-125388.jpg 4 60 60

Kniha Tisíc tváří hrdiny byla poprvé vydána v roce 1949, od té doby se stala klasickou studií, která zpracovává mytologéma hrdiny a jeho proměny v různých archaických tradicích. Kniha se tak dotýká i stále aktuální otázky, do jaké míry je tento mytický praobraz významný i pro moderního člověka a jak spoluutváří podobu jeho životní cesty.... celý text

Literatura naučná Filozofie Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál

The Hero with a Thousand Faces, 1949

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc tváří hrdiny. Přihlašte se a napište ho.

ArkAngel
02.07.2024 3 z 5

Pokud nemáte alespoň nějaký přehled o jiných kulturách nebo náboženstvích, radši se malinko dovzdělejte, protože s Campbellem procestujete celý svět, aby vám dokázal, že všechny příběhy mají vlastně tutéž strukturu... nebo alespoň v různých variacích. Pro zájemce o religionistiku nebo literární vědy je to určitě povinnost, protože vám to ukáže jeden z mnoha pohledů, jak k nim přistupovat.

pablito
02.04.2024 4 z 5

Vynikající zdroj pro terapeutické využití cesty hrdiny (z mýtů a pohádek).

Ermisuck
14.10.2022 5 z 5

Ctive sebrane myty, vysvetleny spolecne rysy a odlisnosti. Dost se, mozna nekriticky, opira o psychoanalyzu. Obcasna obrazova priloha bez hlubsiho kontextu, skoda. Trefny zaver - hrdina dnesni doby. Nadcasova literatura

Knižní novinky (9.4. - 22.4.)

09.04.2018

Kniha Tisíc tváří hrdiny v seznamech